Eğitim Bir-Sen'den Kutlama Yemeği

Eğitim Bir-Sen'den Kutlama Yemeği

Eğitim Bir-Sen Bafra Temsilciliği her yıl geleneksel olarak düzenlediği yılsonu dayanışma ve Samsun ile Bafra`da yetkili Sendika olması nedeniyle yetki kutlama yemeği düzenledi.

A+A-

 Ali Kale Turistik tesislerinde düzenlenen yemeğe ilk olarak Merkez ÇarşıCamiİmam Hatibi Selçuk Esen`in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlandı. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşması yapan Eğitim Bir-Sen Bafra Temsilcisi Hamdi Yıldız, Ağrı`da Şehit olan Uzman Çavuş Musa Bayrak`a rahmet ailesi ve Bafralılara baş sağlı diledi. Hamdi Yıldız konuşmasında “2001 yılı Kasım ayında ilçemizde sendikamızın örgütlenmesini başlatanlara bu iş sizin işiniz değil, bu iş size göre değil, bir çiçekle bahar mı olur? Diyenlere inat her bahar bir çiçekle başlar deyip Besmele ile yola çıkan, Recep abimize ve yol arkadaşlarına, bayrağı bize kadar taşıyan Hasan, Ali kardeşimize başkanlarımıza ve yönetimde görev almış olan dava arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi. Sözlerine devam eden Yıldız, “Kuruluşumuzdan bu güne yaklaşımımız her zaman kavga zemininde sendikacılık yerine rekabet zemininde sendikacılık ve hizmet üretmek olmuştur. Bu gün Türkiye`de, Samsun`da, Bafra`da yetkiyi kazandıysak bu sadece üye kazanma değil, dost kazanma insan kazanma iyi insan topluluğunun halkasını genişletme amacıyla yapılan çalışmaların bereketi olmuştur. Ben bu toplantıya biraz sonra katılacak olan Eski Devlet Bakanımız Ahmet Demircan`a, AK Partiİlçe Başkanımız Tuncay Yurduseven aracılığıyla önümüz iktidar hükümet döneminde bakan olacak olan siyasilere şunu ifade etmek istiyorum,2016-2017 toplu sözleşmesi önümüzde bu masada bizim olmazsa olmazlarımız grev hakkını istiyoruz, grev hakkını talep ediyoruz.

Siyaset hakkımızı istiyoruz, talep ediyoruz ve özellikle vergi diliminde mağdur olan öğretmen ve memurlarımızın bu mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. İfadelerinde bulundu. sözlerine unutmadık diyerek başlayan Eğitim Bir-Sen Samsun şube temsilcisi Necdet Güneysu, “Yıllarca üniversite kapılarında dökülen gözyaşlarını unutmadık, ikna odalarını unutmadık. Bu günlerimize dişimizle tırnağımızla mücadelede ederek geldik, uçarak yada başkalarının rüzgarını arkamıza alarak değil. Onun için Eğitim Bir-Sen gönüldaşlarını bir kez daha kutluyorum.

Emanetinizi emin ellere verdiniz, bundan emin olun. Biz 23 yıl önce bu yola başlarken yolumuzun uzun olduğunu, yükümüzün ağır olduğunu bildik. Neye ve nelere talip olduğumuzu çok iyi bildik.  Sizler sayesinde bu ülkenin makus talihi değiştirilmiştir.” şeklinde konuştu. Programda Eğitim Bir-Sen sendikacılığının tanımını yapan Eğitim Bir-Sen GenelBaşkan Vekili Latif Selvi ise şunlarısöyledi:Bu yıl Samsun`da ve Bafra ”Ëœda bir ilki gerçekleştirdik. Samsun olarak il bazında, Bafra olarak da ilçe bazında yetkiye ulaştık. Yetki bir emanettir değerli arkadaşlar. Ona yetki verenler aynı zamanda bir görev ve sorumluluk yüklediler. Bafra`nın ve Samsun`un eğitim çalışanları Eğitim Bir-Sen`imizin, eğitim çalışanları adına, Eğitim Bir-Sen`in misyonu adına bir görev ve sorumluluk yükledi.

Siz bu yükü taşımalısınız ve çalışanların ümit ışığı olduğunu göstermelisiniz. Değerli arkadaşlar net olarak bilinsin ki insanlık ailesi olarak baktığımız zaman karşımıza bir fotoğraf çıkmaktadır. Bu fotoğrafta bir seçkinler gurubu var, bunlar neredeyse bütün nimetlerin sahibi gibiydiler. Bunlar az bir gurup oluşturmaktadır.

Ama geniş kitlelere baktığımız zaman bunun çok önemli bir kısmı mahrumiyetlerle yoklukla haksızlıklara maruz kalarak yaşamaya mahkum. Yani yeryüzünde bir kavgadan ve mücadeleden bahsediyorsak adaleti isteyenlerle herkes dünyevi müreffeh hayatımızı temin etmek için var, sizin değeriniz bize sağladığınız refah kadardır diyenlerin imtiyazına karşı bir mücadeledir. Onun içinde bu haklı mücadeleyi, bu hak mücadelesini unutmayalım. Sendikacılık işte bu hakkı arayanların, adalet isteyenlerin, insanca yaşam herkesin hakkıdır diyenlerin ve bu kutlu mücadelenin kilometre taşlarından birisidir.

Yemeğe AK PartiBafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Belediye Başkan Yardımcısıİsmail Kurt, Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş, Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, Eğitim Bir-Sen GenelBaşkan Vekili Latif Selvi, Eğitim Bir-Sen Samsun İl Temsilcisi Necdet Güneysu, okul müdürleri, öğretmenler katıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.