Eğitim Bir-Senden İslam Dünyasına Çağrı

Eğitim Bir-Senden İslam Dünyasına Çağrı

Yalçın Köse- Bafra55.net / Eğitim Bir-Sen Bafra Temsilcisi Hamdi Yıldız: Müslüman ülkelerin tamamının İsrail ile siyasi, ticari, diplomatik ve ekonomik bütün ilişkilerini kesmeleri gerekir.

A+A-

Samsun’un Bafra ilçesinde Eğitimciler Birliği Sendikası(Eğitim-Bir-Sen) Bafra Temsilciliği tarafından ‘Özgür Kudüs İçin’ yürüyüş düzenlenip basın açıklaması yapıldı.

Yoğun kalabalığın katıldı yürüyüşte bürokratların yanı sıra vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Eğitim-Bir-Sen Bafra Temsilciliği adına konuşma yapan Hamdi Yıldız, İslam aleminin kanayan yaralarına parmak bastı.

Hamdi Yıldız’ın, tekbir, İsrail ve Amerika karşıtı sloganlar arasında yaptığı konuşmasının satırbaşları:

Kudüs Filistin’in Başkentidir.

Kudüs’ün israil’in başkenti ilan edilmesi elçiliğin taşınma kararı konusunda ABD yönetiminin denemeye çalıştığı girişim son derece tehlikelidir. 1897 Basel Kongresi, 191 Balfor Deklarasyonu,1948 İsrail Devlet ilanı… 1897’nin üzerinden 120 yıl geçti. 100 yıl sonra dedikleri Büyük İsrail hedeflerine ulaşamadılar ulaşamayacaklar. Hesapları bozan birileri var, kaderin üzerinde bir kader var. Şimdi yeni hamleler yapıyorlar ama başaramayacaklar. Muhammed’in Ordusu aziz Müslüman Türk Milleti olarak ayaktayız. Kudüs Filistin Devletinin başkentidir. Allah’ın izniyle de öyle de kalacaktır.

ABD Terörist İsrail ile işgalin tarafı olmuştur.

Bu açıklama ve yok saydığımız aldıkları bu karar basit alenen alınmış bir karar değil, Siyonizm ve Emperyalizm ortaklığının oldukça sistematik ve iyi planlanmış bir hareketidir. Bugüne kadar zaten her platformda ifade ettiğimiz katil ,ifsad hareketinin lideri şeytanın askeri  ABD’nin Filistin davasında görüntüde olan tarafsız olma vasfını da bitirmiştir. ABD’nin Coğrafyamız üzerindeki emellerini biliyoruz, her türlü terör gruplarını teröristleri alenen destekleyen ABD son aldığı karar ile Terörist İsrail ile aynı statüde işgalin tarafı olmuştur.

 Siyonist İsrail lobisinin emir erlerine aldırttıkları bu karar bu bölgede yaşayan toplumlar arasında husumeti kanı gözyaşını artırmaktan başka bir sonucu olmayacaktır. İslamın sesini susturmak kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir almak isteyenler tarihte olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. Çünkü bu dava Hak‘tır zafer muhakkaktır. Bize düşen şahadete ulaşma vuslatıdır. Buda Bafra’da Samsun’da Türkiye’de 2 Milyara yaklaşan İslam Aleminin her ferdinde mevcuttur.

İsrail’in Filistin ve Kudüs’te varlığı gayri meşrudur. Varlık sebebi işgaldir ve işgal devam etmektedir. İsrail’in işgali ulusal ve uluslararası hiçbir hukukta onaylanmış değildir, onaylanması da mümkün olamaz.

İslam Dünyası Kudüs’e sahip çıkmalı

İslam Dünyası bütün Filistin topraklarına ve Filistin’in Başkenti Kudüs’e sahip çıkmalı siyasi, ekonomik, hukuki her türlü desteği sağlamalıdır. İsrail’e ve İsrail’in yanında duranlara da siyasi, ticari, ekonomik vs her türlü boykot/ambargo uygulanmalıdır.

Türkiye’de de hükümeti, tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını ve hangi görüşten olursa olsun diğer tüm aktörleri Filistin’e desteğe ve Kudüs’ü muhafazaya çağırıyoruz. Öte yandan sadece İstanbul’da 25 bin Yahudi yaşamaktadır Bu topraklarda rahat ve huzur içinde yaşayan Yahudi halkımızı ABD’nin bu kararına ve İsrail’in Kudüs’ü işgal politikasına karşı açıklama yapmaya davet ediyoruz. Hatırlatmak isteriz ki eğer şiddet sarmalı bölgemizi ve dünyamızı sararsa bütün dünyada Müslüman, Hristiyan, Yahudi ve diğer  hiçbir din ayırt edilmeksizin güvenlik riski/zafiyeti yaşayacaklardır.

Görünen odur ki, İsrail Filistin’i işgal etme ve sonrasında işgal topraklarını Suriye, Türkiye  ekseninde genişletme planlarını yürütmektedir. Bu planı uygulamak için başta ABD olmak üzere birçok  güçle işbirliği yapmaktadır. İslam Dünyasının halihazırdaki iç problemleri çatışma ve kaos ortamları da onlar için bir fırsat olarak görülmektedir. Derhal iç problemlerin sarmalından çıkıp herkes yüzünü Siyonizm etrafında buluşanlara çevirmelidir. Filistin ve Kudüs’ün müdafaası herkesin mesuliyetidir. Bugün hemen Kudüs’ün özgürleşmesi için tüm çalışmalar başlatılmalıdır.

Türkiye İsrail ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeli

Müslüman ülkelerin tamamının İsrail ile siyasi, ticari, diplomatik ve ekonomik bütün ilişkilerini kesmeleri gerekir. Türkiye İsrail ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeli, bugüne kadar Filistin aleyhine olan İsrail işgali lehine olan tüm anlaşmaları ve mahkeme kararlarını iptal etmelidir.

İnsanlığın kalbi Filistin’in başkenti İslam aleminin göz bebeği ve haremi izzeti olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. 

Kudüs Filistin’in başkentidir. Bütün Müslümanların kutsalıdır. Hiçbir zaman İsrail’in başkenti olmayacaktır.

1-551.jpgimg_2306-kopya.jpgimg_2315-kopya.jpgimg_2318-kopya.jpgimg_2326-kopya.jpgimg_2329-kopya.jpgimg_2331-kopya.jpgimg_2338-kopya.jpgimg_2347-kopya.jpgimg_2355-kopya.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.