Edebice 10.Sayı Çıktı

Edebice 10.Sayı Çıktı

Edebice dergisi, 10 sayısıyla okuyucularıyla buluşuyor. Bu sayının dosya konusu 18 Kasım 2009’da aramızdan ayrılan yazar, şair, senarist ve fikir adamı Ömer Lütfi Mete.

A+A-

Edebice dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Vural, yeni sayı ile ilgili şunları söyledi:

Ömer Lütfi Mete dosyasına onun akrabası olan Muhsin Mete Bey’in yazısıyla başladık. Muhsin Mete Bey’in dışında Cem Sökmen, İbrahim Biz, Harun Kahveci, Mehmet Emre Çelik, Erkan Çakıcı, Mesut Aytekin, Mustafa Tuğrul Çolak, Ş. Adnan Şenel, Burak Akdağ, Cüneyt Öztürk, Burak Atıcı, Hakan Atış ve Tuğba Önce yazılarıyla Mustafa Burak Doğu ve Sabit Bayar da şiirleriyle dosyamıza katkı sundular. Rahmetli Ömer Lütfi Mete’yi ölümünün 8. yılında güzel bir dosya ile yâd etmiş olmaktan dolayı mutluyuz.

Dosya konumuz dışında bu sayımızda üç söyleşimiz var. İlk söyleşiyi şiir editörümüz M. Tuğrul Çolak, özellikle Mehmet Akif üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan şair ve yazar Mustafa Özçelik ile yine Mehmet Akif Ersoy’un şiiri üzerine yaptı.

“Okuduğumuzu Anlatıyoruz”, “Kitapların Gençleri Gençlerin Kitapları” gibi adlar altında kitap sohbetleriyle ülkemizde çığır açan eğitimci yazar Oğuzhan Saygılı ile kitap sohbetleri üzerine arkadaşımız Ahmet Şahin güzel bir söyleşi gerçekleştirdi.

2016 Aralık ayında 2. baskısını yapan “Aydınlık Sineması” adlı öykü kitabının yazarı Abdülkadir Uslu ile kitabı ve öykücülüğü üzerine Semih Gönül ve İ. Halil Gökkaya bu sayımızın üçüncü söyleşisini gerçekleştirdiler.

Ekim ayında toprağa verdiğimiz değerli şair ve yazarımız Feyzi Halıcı ile ilgili Mehmet Ali Kalkan hatıralarının da yardımıyla güzel bir veda yazısı kaleme aldı. Feyzi Halıcı’ya Allah’tan rahmet diliyoruz.

31 Aralık 1988’de aramızdan ayrılan fikir ve dava adamımız Seyit Ahmet Arvasi’yi unutmadık. Halistin Kukul Hocamız, Türk İslam Ülküsü adlı başucu kitabının yazarı Seyit Ahmet Arvasi’yi onun fikirlerinden alıntılarla yâd ediyor. Yılmaz Soyyer, Mehmet Özdemir, Mustafa Sade, Umut Karakurt, Karaaslan, Mert Öztaş, Nikbin Abasov, Osman Yazıcı ve Muhammed Durmuş bu sayımıza şiirleriyle renk katan şairlerimiz. Numan Altuğ Öksüz “Pazar Günü İşçileri” ve Burçin Yılmaz bir devam öyküsü olan “Soluk” ile bu sayımızın öykü kontenjanında yerlerini aldılar. İbrahim Ateş, Paris gezisinin notlarını “Bir Paris Güncesi” adıyla Edebice okurları için yazdı. Bu sayının kitap tanıtım yazısı Dr. Mehmet Güneş’in “Gittikçe Artan Yalnızlığımız” kitabı üzerine Ömer Umur tarafından yazıldı.

Okuyucularımızın keyifle okumalarını ve dergimize destek olmalarını diliyoruz.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.