Bafra Ovası’nda 100 Bin Dekarlık Alanda Kışlık Sebze Ekimi Başladı

Samsun’un Bafra Ovası’nda yazlık sebze sezonu sona erdi, yerini kışlık sebze ekimleri aldı.

A+A-

Samsun’un verimli Bafra Ovası’nda yazlık sebze sezonu tamamlandı. Yazlık ürünlerin hasadının sona ermesinin ardından yaklaşık 100 bin dekarlık alanda kışlık sebze ekimi başladı.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, karnabahardan ıspanağa kadar birçok ürünün toprakla buluştuğunu belirterek üretimin denetim altında sürdüğünü ifade etti. Tosuner, “2025 sezonu yazlık sebzede bitiyor. Çeltik hariç ürünlerimizde sezon tamamlandı. Şimdi ikinci kuşakta arpa, buğday ekimi devam ediyor. Aynı zamanda yaklaşık 100 bin dekar alanda kışlık sebze ekimi yapılıyor” dedi.

Kışlık sebze üretimi kapsamında, karnabahar, brokoli, beyaz lahana, ıspanak, marul ve pırasa gibi ürünler tarlalara ekildi. Tosuner, üretimde kaliteye ve denetime vurgu yaparak, “Kalite ve lezzeti bozulmadan üretim yapıyoruz. Her şey denetim altında, gübreleme de bilinçli şekilde yapılıyor,” dedi.

Kışlık sebzelerin 2026 yılı Ocak ayından itibaren pazarlarda günlük taze ve makul fiyatlarla yerini alacağını söyleyen Tosuner, “Bugün tarladan toplanan ürün, akşam sevk edilip sabah İstanbul, Ankara, Van, Diyarbakır gibi illerdeki hallere ulaşıyor,” ifadelerini kullandı.

Ürünlerin sadece iç pazarda değil, Gürcistan ve Ukrayna gibi ülkelere de ihraç edildiğini belirten Tosuner, “Biz üretim bölgesiyiz. Üretiyoruz, üretiyoruz, üretiyoruz,” diyerek Bafra’nın tarımsal potansiyeline dikkat çekti.

21-092.jpg22-112.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.