DÜŞÜNEN-ÜRETEN VE LİDER ÖĞRETMENLER PROJESİNİN İLK TOPLANTISINI YAPTI

DÜŞÜNEN-ÜRETEN VE LİDER ÖĞRETMENLER PROJESİNİN İLK TOPLANTISINI YAPTI

Bafra Atatürk ortaokul tarafından düzenlenen “Düşünen-Üreten ve Lider Öğretmen” projesinin ilk toplantısı

A+A-

 Bafra Kaymakamı Halis Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Ali Katipoğlu ve projeye katılacak olan 20 okulun müdür ve öğretmenleri katıldı.

Projenin Amacı; Eğitim ve öğretimin kalitesini artırmak amacıyla etkili öğrenme ve öğretme ortamları oluşturmada öğretmene katkı sağlayarak, öğretmenlerin eğitim öğretimin niteliğini arttıracak uygulamalar geliştirmesini desteklemektir.

Projenin Konusu ise; Öğretmenlerin kalıplaşmış öğretmen tekniklerinin dışına çıkmalarını sağlayıcı, mesleki yeterliklerini geliştirici, öğrencilerin öğrenme ihtiyaçlarını karşılayan, okul-öğretmen-veli işbirliğinin etkili olarak kurulmasını sağlayan uygulamalar geliştirmektir.

Projeye; 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde 5 ilkokul ve 5 ortaokul katılmış olup, 2015-2016 eğitim –öğretim sezonunda bu yılda ise 10 ilkokul ve 10 ortaokul katılmıştır. Birdaki sezonda ise Bafra’da bulunan bütün okullarımız bu projeye katılacaktır.

2015-2016 eğitim öğretim döneminde 10 ilkokuldan; “Dededağı, Kemalpaşa, Yeşilyazı, İsmet İnönü, 29 Ekim, Barbaros, Doğanca, Kelikler, Kızılırmak ve Sürmeli”. 10 Ortaokuldan; “Atatürk, Cumhuriyet, Fatih, Nazmiye Demirel, Ticaret Sanayi, Toki, İmam Hatip, Mustafa Erdinli, Kaygusuz ve Aktakke”.

Projenin tanıtımını yapan Yıldız Alay; “Projede 2 ayda bir toplantı yapılacaktır. Projemizde hedefleri çok yüksek seviyede tutacağız. 2016 Mayıs ayında sona erecek projeler arasından yapılacak yarışma sonucunda başarılı olan okullara ödülleri verilecektir. Alanında uzman kişiler katılacaktır” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Ali Katipoğlu; “ öncelikle geçen sene bu projenin uygulamasında bize fikir üreten Sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Bu safhada geçen sene 5 ilkokul ve 5 ortaokulumuz katılmıştı. Verimlerini aldık ve meyvelerini topluyoruz. Bu sene ise 10 ilkokul ve 10 ortaokulumuz projelerini hazırlayacaklardır. Projeye katılacak olan okullarımızın müdür ve öğretmenleri  bu sene Bafra’mızda daha güzel projeler üreterek hem Bafra’nın eğitim kalitesini, sadece öğretim değil eğitimi de unutmayacağınızı düşünüyorum. Bafra’mızı en iyi noktaya getireceksiniz” dedi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan; “ geçen sene düşünen-üreten ve lider öğretmen projesi verimli bir şekilde sürdürüldü. Bu sene de okul sayıları artırılarak daha güzel projeler çıkacağına ümit ediyorum. Geçtiğimiz günlerde Samsun’da yapılan proje ödül töreninde ilk 3’e giren okullarımız aldıkları ödülleri Bafra’ya getirerek büyük bir mutluluk yaşattılar. Sosyal girişimcilik projesinde 22 ilde 475 proje arasında Bafra’dan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Atatürk Ortaokulu ve Fatma Aliye Anaokulu ödüllerini aldılar. Bu okullarımız büyük bir başarı kazanmıştır, güzel bir çalışmaydı. İnşallah bu sene okullarımız güzel projeler çıkaracaklarını düşünüyorum. Ödül alan okullarımızın öğretmenlerini, öğrencileri , anne ve babalara teşekkür ediyorum” dedi.

Son olarak Geçen sene yapılan projeleri anlatan sinevizyon sunumuyla sona erdi.    

bafra-ogretmenler.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.