Durmuş Kabadayı: "İşitme engeli olan kişiler için merkezlerimiz faaliyet göstermeli"

Durmuş Kabadayı: "İşitme engeli olan kişiler için merkezlerimiz faaliyet göstermeli"

DK İşitme Cihazları işletme sahibi Durmuş Kabadayı, 17 günlük tam kapanma süresince duymakta güçlük çeken vatandaşların mağduriyet yaşamaması için işitme cihazı satan firmaların açık olması gerektiğini belirtti.

A+A-

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu 30 Nisan 2021 tarihinde yayınladığı yazı ile 17 Mayıs tarihine kadar sürecek olan tam kapanma süresince işitme merkezlerinin muafiyet kapsamında olmadığını duyurdu.

DK İşitme Cihazları işletme sahibi Durmuş Kabadayı tam kapanmada işitme cihazı satan firmaların kısıtlamadan muaf olmaları gerektiğini belirtirken şunları söyledi: “İşitme merkezlerinin kapalı olması demek çok sayıda işitme kayıplı vatandaş için yaşamı, iletişimi, konuşmaları, müziği, televizyonu, eş dost ile gerçekleştirilen telefon görüşmelerinin sesini kapanması demektir. Hatta bayram geliyor, bayramlaşamıyor olmak demektir. Uzaktan eğitime devam eden bir çok öğrenci için öğretmeninin sesinin kapanması anlamına gelecektir. Bir çok kurum veya işletme bu muafiyetten faydalanıyorken biz neden hala kapalıyız? İşitme cihazının bakımı, onarımı, pilinin bitmesi, yedek parçaları tamir veya temini için merkezlerimiz kısıtlama süreçlerinde de açık olmalıdır. Maksadımız satış yapıp para kazanmaktan ziyade insanların sessizliğe gömülmemesidir. Sağlık alanında tüm işletmeler faaliyet gösteriyorsa, Sağlık Hizmeti Sunucusu olarak Sağlık Bakanlığı ve SGK tarafından denetim altında tutulan işitme merkezleri de acilen MUAF olan işletmeler arasına alınmalıdır. İşitme merkezleri cihazın satışı sırasında bir kez ödeme alıp sonrasında cihazın ömrü dolana kadar ücretsiz olarak hizmet vermeye devam eden işletmelerdir. Hiçbir vatandaşı sessizliğe mahkûm etmemek adına işitme merkezlerinin bir an önce faaliyete geçmesi gerektiğini düşünüyorum.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.