Dövizdeki artış sonrası benzine büyük zam! Fiyat 11 lira sınırına dayandı

Dövizdeki artış sonrası benzine büyük zam! Fiyat 11 lira sınırına dayandı

Dolar kurundaki artış akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansımaya devam ediyor. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinde 56 kuruş fiyat artışı oldu.

A+A-

Dolar kurundaki artış akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansımaya devam ediyor. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinde 56 kuruş fiyat artışı oldu. Zammın ardından benzinin litresi İstanbul'da 10,89'dan, Ankara ve İzmir'de 10,98'den satılacak.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 56 kuruş zam yapılacağını duyurdu.

Benzine yapılan ve bu geceden itibaren uygulanacak zam EPGİS tarafından duyuruldu. EPGİS'in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı zam açıklamasında, "Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı 17/12/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Benzinde 56 KRŞ/LT Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur." denildi.

İLLERE GÖRE BENZİN FİYATI

Ankara'da ortalama 10.42 liradan satılan benzinin litre fiyatı 10,98 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 10.33 liradan 10,89 liraya, İzmir'de 10.42 liradan 10,98 liraya çıktı.

Merkez Bankası'nın seri faiz indirimlerine gitmesiyle Türk lirasında yaşanan tarihi değer kayıpları, akaryakıt ve birçok üründe zam yağmuruna neden oldu.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.