Doğalgaz Yetkili Servisleri “Dikkat!” diyor

Doğalgaz Yetkili Servisleri “Dikkat!” diyor

Bafra, Ondokuz Mayıs, Havza, Vezirköprü ve Ladik’ te doğalgaz dağıtım hizmetini sunan Akmercan Delta Doğalgaz, Bafra’ da bulunan doğalgaz yetkili servisleriyle bir araya geldi.

A+A-

  Karşılıklı fikir alışverişinin bulunulduğu toplantıda, Deltagaz İç Tesisat Şefi Mehmet ATEŞ, tesisatlara bağlı olan hermetik ve atmosferik her türlü yakıcı cihazın ilk gaz açma işlemlerinden sonra cihazların yetkili servisler tarafından ilk devreye alınmasının çok önemli olduğu konusunda uyarılarda bulunarak şu açıklamayı yaptı. Ateş, “Doğalgazla çalışan tüm cihazların yetkili servisler tarafından işinin ehli bu konuda bilgi ve sertifika sahibi kişiler tarafından yapılması hem güvenlik hem de cihazın garantisi açışından önem arz etmektedir. Özellikle doğalgazla çalışan kombilerin kış ayı girmeden periyodik olarak bakımlarının yapılması gerektiği hususunda yetkili servislerle hem fikir olduklarını, insanların can ve mal güvenliğinin korunması oluşabilecek sıkıntıların önüne geçilmesi için abonelerimizin kombi bakımlarını aksatmamaları ve özen göstermeleri önem arz etmektedir” açıklamasında bulunarak, “Ayrıca açık balkonlarda bulunan kombilerin cam balkon içine alındığında, balkon camlarından birine muhakkak menfez açılması, kombi veya şofben bacaları mutlaka cam balkondan dışarı çıkması gerektiği ve baca boyu ve eğimiyle ilgili yetkili servislerden destek ve uygunluk almaları gerektiği hususuna da ayrıca dikkat etmelidirler” diyerek uyarılarda bulunmuştur.

 

Yetkili cihaz servisleri toplantısına katılan Bafra ve Ondokuzmayıs ilçelerinde faaliyet gösteren doğalgaz yakıcı cihaz yetkili servisleri, cihazların gerek arızi bakımları gerekse yıllık bakımları konusunda vatandaşları uyarılarda bulundu. 

Yetkili servis temsilcileri yaptığı açıklamada, gaz yakıcı cihazların tüm bakım onarımları konusunda üretici/ithalatçı firmalardan eğitimler aldıklarını, bu cihazlara garanti kapsamında yapılacak tüm müdahalelere de tek yetkili olduklarını ifade ettiler. Ancak son zamanlarda herhangi bir Üretici/İthalatçı firmadan aldıkları bir yetki olmadığı halde doğalgazla çalışan tüm cihazlara arıza ve bakım hizmeti verdiklerini söyleyen firmalar/kişiler türediğini belirtip, bu durumun vatandaşları mağdur ettiğini belirterek uyarı görevini yapmak istediklerini aktardılar. Yetkisi olmayan kişiler veya firmalar, üretici/ithalatçı firmadan aldıkları bir yetki olmadığı halde, bakım ve/veya tamir gerekçesiyle cihazlara yapacakları müdahale neticesinde, cihazlar garanti kapsamı dışında kalmakta ve daha da önemlisi vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atmaktadırlar.

Bu tür olumsuz durumlarla karşılaşılmaması için uyarılarına devam eden yetkili servis temsilcileri, vatandaşların satın aldığı cihazların ambalajının içinde yer alan kullanım kılavuz ve servis kitapçıklarında, yetkili servislerin telefon ve iletişim bilgilerine ulaşılabileceğini ve servis hizmeti için gelen kişilerden de yetkili servisi olduklarına dair belge ve kimlik sorulmasını, güvenli ve konforlu bir doğalgaz kullanımı için önem arz ettiğini ifade ettiler.

buderus.jpgbaymakk.jpgdaikin.jpgdemirdokum.jpgeca.jpgferroli.jpgimmergas.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum