Deveci Bu zaferi unutmayın!

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, 30 Ağustos zaferinin her millete nasip olmayan türden bir zafer olduğunu ifade ederek, "Yan yana kardeşçe, barış içerisinde yaşayabiliyorsak bunu Dumlupınar'dan sonra Sakarya'ya ve 30 Ağustos'a borçluyuz.

A+A-

 Bu zaferi unutmayın" dedi

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının tarihi zaferlerinin 97. yılı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı kent genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, ilk olarak sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'nda gerçekleşen resmi törene ardından da Samsun Valiliği'nde yapılan tebrikat törenine katılarak Samsun protokolü ile bayramlaştı. Protokol töreninin ardından Başkan Deveci, Cumhuriyet Halk Partisi Samsun ve ilçe teşkilatları, Samsun Barosu, Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi ve demokratik kitle örgütleriyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e saygı duruşunda bulunup çelenk sunumu gerçekleştirdi.

 

BÜYÜK COŞKU

Başkan Deveci daha sonra, Atakum Belediyespor'un sporcularla düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı Yaz Spor Okulları Ödül Töreni'ne katıldı. Atakum Belediyespor Stadyumu'nda gerçekleşen törene, Başkan Deveci'nin yanı sıra, eşi Av. Gülay Deveci, Atakum Belediyesi meclis üyeleri, Atakum Belediyespor Başkanı Tuğrul Öngel, sporcuların aileleri, vatandaşlar ve çok sayıda sporcu katıldı. Büyük bir coşkunun yaşandığı törende 11 farklı branştan, 600 sporcuya madalyaları verildi.

 

30 AĞUSTOS'A BORÇLUYUZ

Törende sporculara ve ailelerine seslenen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, 30 Ağustos'un Türkiye'nin en büyük zaferi olduğunu ifade ederek, "Biz bu zaferin 97. yılını büyük bir gururla kutluyoruz. Bazı zaferler var ki her yıl kutlanmalı ve yaşanmalı. 30 Ağustos zaferi bu zaferlerden birisi. Bizim milletimizden başka hiçbir millete nasip olmamış bir zafer türü. Bugün burada çocuklarımız geleceğe umutla bakıyor, spor yapıyorsa; biz burada mutlu, huzurlu, kadın ve erkek yan yana kardeşçe, barış içerisinde yaşayabiliyorsak bunu Dumlupınar'dan sonra Sakarya'ya ve 30 Ağustos'a borçluyuz. Geçtiğimiz 19 Mayıs'ta, Atatürk'ün bağımsızlık mücadelesini başlattığı günün 100. yılını kutladık. Demokrasi tarihimizin üzerinden 100 yıl geçti. Sorunlarımız var, içerisinde bulunduğumuz coğrafyanın da sorunları var. Ancak umudumuz da var. Geleceğimiz bu çocuklar. Atatürk, bu Cumhuriyet'i gençlere ve onların umuduna emanet etti. O nedenle umudumuzu yitirmemek durumundayız. Anne ve babalar olarak, çocuklarımız için siyaset yapmalıyız; yine onlar için yaşamalıyız. Eğer yurttaş olarak oy kullanıyorsanız, ait olduğunuz partiye, onun liderine ve konuşmasına bakmayın. Çocuklarınızın gözlerinin içine bakın, o size umut vaat ediyorsa ve elinizden tutuyorsa gözlerinize parlayarak bakıyorsan kararınızı verdiniz demektir" diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZI DESTEKLEYECEĞİZ

Yaz Okulu'nu başarıyla tamamlayan sporcuları tebrik eden Başkan Deveci, "Yaz Okulu bitti şimdi gençlerimizi akademik okullarına göndereceğiz. Yazın bize, kışın milli eğitime teslimler. Belediyemizin önümüzdeki yıllarda etüt merkezleri, psikolojik ve eğitim danışmanları olacak. Çocuklarımızın derslerini takip edeceğiz. Çocuklarımız Atatürk'ün gösterdiği hedefe, bu ülkenin geleceğine yararlı olabilecek çocuklar olmak zorunda. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Hem gençlerimizin başarılarını hem de herkesin 30 Ağustos zaferimizin 97. yılını bir kere daha kutluyorum. Bu zaferi unutmayın" dedi.

 

 

 

Deveci Bu zaferi unutmayın!

Deveci Bu zaferi unutmayın!

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, 30 Ağustos zaferinin her millete nasip olmayan türden bir zafer olduğunu ifade ederek, "Yan yana kardeşçe, barış içerisinde yaşayabiliyorsak bunu Dumlupınar'dan sonra Sakarya'ya ve 30 Ağustos'a borçluyuz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.