CUMHURİYETİMİZİN 91YILLI  KUTLAMA MESAJI

CUMHURİYETİMİZİN 91YILLI KUTLAMA MESAJI

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ün bizlere en büyük armağanı olan Cumhuriyetimizin 91’inci kuruluş yıldönümünü bugün

A+A-

Atamızın heykellerinin yakılıp yıkıldığı güvenlik güçlerimizin şehrin merkezinde hunharca şehit edildikleri  bir ortam da hüzün içinde kutlamaktayız.

Cumhuriyetin kuruluşu, Türk tarihinin dönüm noktasıdır ve tarihin akışını değiştirmiştir. Bağımsızlık aşkı uğruna vatanı müdafaa için nice şehitler veren milletimiz, Atamızın emaneti olan Cumhuriyetimize tüm varlığıyla, tüm benliğiyle sahip çıkmalıdır.
 
Ancak, bugün ülkemiz ciddi tehditlerin sarmalındadır. Devletimizi içte ve dışta yıkmak isteyen, Cumhuriyete karşı düşmanlık besleyen kesimler iş başındadır.  Gözü birlik ve bütünlüğümüzün bozulmasında olan bu cenah, oklarını kimi zaman vatan, bayrak gibi kutsal değerlere, kimi zaman da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığına ve Cumhuriyet rejimine yöneltmektedir. Baskı ve dayatmalarla Türk Milletinin sabrı sınanmakta, ihanet odaklarının hareket alanı giderek genişlemektedir.
 
Ülkemiz her ne kadar 91 yıllık süreçte güçlü, büyük ve modern bir devlet olma yolunda büyük adımlar atsa da, bazı kesimler ilerlememizi sekteye uğratmak için var gücüyle çalışmaktadır. Ülkemizi zayıflatmak için kirli planlarını uygulayanlar, terörü ve teröristleri himayesi altına alanlar milletimize büyük acılar yaşatmaktadır.
 
Böl-parçala-yok et düsturunu şiar edinenler, şartlar öne sürerek, Türkiye Cumhuriyeti Devletini aleni tehdit etmektedir. İktidarın açılımları terörü tetiklemiştir. Bu ülke, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç olmadığı kadar ayrıştırılmış, insanlar birbirine yabancılaştırılmıştır. Aynı milletin evlatları arasında yapay çatışmalar çıkarılmaya çabalanmaktadır. Son dönemde ne yazık ki, ana dilde eğitim talepleriyle de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde iki dilli bir yapı oluşturmanın önü açılmak istenmekte ve ayrıştırma projesi derinleştirilmektedir.
 
Terörün kökünü kazımak, politik kutuplaşmaları bir kenara bırakıp, toplumsal barışa hizmet etmek; milletimizin birliği, bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin korunması açısından son derece önemlidir.
 
Ülkemizin bekasına ve Cumhuriyete hınç duyanlar, el ele verse de, son nefesimize kadar mücadele edeceğiz. Bizler bu vatan için canlarını ve uzuvlarını feda edenler olarak bu vatanın daim bekçileriyiz. Cumhuriyetin ve Atatürk’ün ilke ve inkılâplarının bekçisiyiz.
 
Bu vesileyle; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimizle kutluyor, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

 

                                                                                                           Mümine ERSİN

                                                                                                             Yön.Kur.Bşk

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.