Çok para kazanacağım diye 90 bin lira dolandırıldı

Samsun’un Bafra İlçesinde yorgancılık yapan Salim Öner, yeğeni ile birlikte her ay yüzde 30 kazanacaklarını iddia eden Smart Trade Coine şirketi tarafından 90 bin lira dolandırıldı.

A+A-

Samsun’un Bafra İlçesinde yorgancılık yapan Salim Öner, yeğeni ile birlikte her ay yüzde 30 kazanacaklarını iddia eden Smart Trade Coine şirketi tarafından 90 bin lira dolandırıldı.

 Türkiye'de Kenan Şeranoğlu’nun başında olduğu 'Titan' ile başlayan saadet zincirlerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Kısa sürede çok para kazanmak isteyen çok sayıda kişinin ilgi gösterdiği bu sistemler üye bulmakta zorlanmıyor.

Bafra Çilhane Mahallesi’nde yorgancılık yapan Salim Öner yaşadıklarını muhabirimiz Emre Şahinol'a anlattı, Öner şunları söyledi, “45 yıldır yorgancılık mesleğini yapıyorum. 2021’in Nisan aylarında yanıma birisi geldi. Bana kripto yapar mısın dedi.  Ben yapmak istemiyorum zaten zor geçiniyoruz dedim. 90 Bin lira kadar biriktirdiğim para vardı. Bende en sonunda  Smart Trade Coine diye bir yazılıma parayı o kişinin hesabı ile yatırdık.

cok-para-kazanacagim-diye-90-bin-lira-dolandirildi.JPG

Parayı aktardıktan sonra kripto paralar düşmeye başlayınca paramı geri çekmedim diyen Öner, biraz yükselsin de öyle çekerim dedim. Birkaç ay sonra parayı aktardığımız şirkete bende bakayım, bu kadar kar olur mu dedim, benim evde internet hızlı orada bakalım dedi. Sonra dükkana çağırdım dükkana geldiğinde bana ben sana söyleyecektim ama sen üzülme diye demedim dedi. Haziran’ın 5’inde dedi Smart Trade Coine denilen yazılımdan % 95 zarar gösterip, paranın % 95’i çekildi şirkette Kasım’da ödeyeceğiz diye mesaj gönderdi.

cok-para-kazanacagim-diye-90-bin-lira-dolandirildi.jpg

Bizim paralarımız gidince beni bu sisteme sokan kişiye beraber savcılığa gidelim dedim. Oda yok Kasım’da ödenmezse ben öyle geleceğim dedi. Sonra kendisi dava açmaya gelmedi bir ay önce ben gittim savcılığa dilekçemi verdim Türkiye’nin çeşitli yerlerinde de mahkemeye verenler oldu. Çok sayıda Telegram grupları var, her gün o gruplara bakıyorum param ödenir mi iyi bir haber var mı diye. Beni bu sisteme sokan kişiye bu para ne olacak deyince, Kasım’ı bekle beni rahatsız etme dedi. Bende bu işte beraber olalım dedim.

cok-para-kazanacagim-diye-90-bin-lira-dolandirildi-001.jpg

Şimdi Kasım’ı bekliyoruz bir belirsizlik olduğu için 3 defa savcılığa gittim. Dosyalara ekleyeceğim şeyler vardı onları dosyalara ekledim. Böyle bir olaya karışınca işimi de doğru düzgün yapamıyorum, ailemi de etkiledi perişan olduk” dedi.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

İddialara göre sisteme üyelik için ilk olarak bir paket satın almak gerekiyor. İsteyen 100 dolara, isteyen 1000 dolara paket satın alabiliyor. Söz konusu paketler için ücret alınmasının gerekçesi “Sistem bir robot yazılımla çalışıyor. Robot 7/24 sizin adınıza çalışıyor. Yatırdığınız para, kripto para piyasasında değerlendiriliyor. Sizin adınıza alım-satım yapılıyor” olarak açıklanıyor. Kimi, ödemeyi kripto para Etherium olarak yaparken, kimilerinin ise elden para yatırdığı ileri sürüldü. Ulaşılan bilgilere göre ödemelerin önemli bir kısmı elden yapıldı.

HABER : Emre Şahinol

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum