Çiftçinin ve Esnafın beklentisi suya düştü

Çiftçinin ve Esnafın beklentisi suya düştü

Bafra Ticaret Borsası ve Demircioğlu Çeltik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Demircioğlu, Bafra’daki çeltik değirmenlerinin bakım ve onarımlarının yapılarak 2012 çeltik sezonu için hazır olduğunu söyledi.

A+A-


Aşırı yağışlardan meydana gelen su baskınlarından Bafra ovasında yazlık ve kışlık ürünlerin yanı sıra ekili çeltik alanları da büyük ölçüde zarar görmüştü.      

Bafra Ticaret Borsası ve Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Demircioğlu, Ticaret Borsası yönetim kurulu üyeleri Bekir Kılıç, Mehmet Tahirağaoğlu ve Borsa Sekretaryası Bayram Tosun ile birlikte ekili çeltik arazilerinde bir dizi incelemelerde bulunarak üreticilerden bilgiler aldılar.  

Çiftçinin ve Esnafın beklentisi suya düştü

 Bafra Ticaret Borsası ve Demircioğlu Çeltik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Demircioğlu, Ovada yaklaşık 112 bin dönüm çeltik ekimi yapıldığını, Aşırı yağışlar yüzden 80 bin dönüm alan sular altında kaldığını. Bunun 6 bin dönümünün alanın ekili çeltik ürününün sular altında kaldığını söyledi. Demircioğlu, “bölge çiftçimizin ve bölge esnafımızın yazlık ürünlerdeki beklentisi aşırı yağışlarla birlikte suya düştü. Ziraat bankasına ve Kooperatife olan borçlar ertelendi. Bu konuda duyarlı olan devletimize teşekkür ediyoruz. Ama çiftçimizin esnafa ve özel bankalara olan borçları ne olacak?  Çiftçimizin tek umudu çeltik ürününe kaldı.   Arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız arazi incelemelerinde şuanda çeltik ürününde şimdilik sıkıntı görünmüyor. Harmana 10-15 gün gibi kısa bir zaman kaldı. İnşallah havalar iyi giderde üreticimiz ürününü hasat eder. İlçemizdeki çeltik değirmenlerimiz yani çeltik fabrikalarımızın bakım ve onarımları tamamlanarak 2012 sezona hazır hale getirildiler” dedi.

 Çiftçiler ise Mazot, gübre ve zirai mücadele girdilerinin yüksek olduğundan pahalıya üretip ucuza sattıklarını belirten çiftçiler yıllardır mazotun denizcilere ve balıkçılara verilen fiyattan verilmesini istediklerini fakat kendilerini duyanın olmadığını dile getirdiler. 

Bafra ovasında 112 bin dönüm alanda çeltik ekimi gerçekleşti. Rekoltenin ise 80 bin ton olması bekleniyor.

 Foto-Haber: Vural Yeşilyurt

    

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.