ÇİFTÇİLERE AŞILI CEVİZ FİDANI DAĞITIMI YAPILDI

ÇİFTÇİLERE AŞILI CEVİZ FİDANI DAĞITIMI YAPILDI

19 Mayıs İlçesinde ceviz üretimi geliştirme projesi kapsamında 600 adet aşılı ceviz fidanı dağıtıldı.

A+A-

19 Mayıs İlçesinde ceviz üretimi geliştirme projesi kapsamında 600 adet aşılı ceviz fidanı dağıtıldı.
19 Mayıs Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından çiftçilere dağıtılmak üzere Samsun Büyükşehir Belediyesi destekleri ile hibe olarak desteklenen 'CHANDLER' çeşidi ceviz fidanı dağıtıldı.
ÖNCELİĞİMİZ ÜRETİM
19 Mayıs Tarım ve Orman İlçe Müdürü Galip Baykal, "Ceviz Üretimi Geliştirme Projesi kapsamında üreticilere dağıtılmak üzere yüksek verimli Chandler çeşidi ceviz fidanı temin ettik. İlçemize  600  adet fidan dağıtımı İlçe Müdürlüğümüzce gerçekleştirdik. Bu şekilde çiftçilerimizi devlet olarak fidan temini ile girdi yönünden desteklemiş oluyoruz. Ayrıca yeni bahçeler kurularak ceviz alanlarında gelişmeye katkı sağlamış oluyoruz. Yaptığımız fidan dağıtımlarımız dışında ayrıca çiftçilerimize tarım ve hayvancılık konularında eğitim çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizim önceliğimiz üretim. Bu nedenle çiftçimizin ihtiyacını gidermek amacıyla tüm imkânlarımızla çalışıyoruz. Müdürlük olarak verdiğimiz destekle çiftçilerimizin üretimi hız kesmeden devam etmektedir. Biz de kurum olarak üretimde yer alan her çiftçimize, her vatandaşımıza gereken yardım ve kolaylığı sağlama gayreti içindeyiz. Dağıtımdan itibaren Kurumumdaki her arkadaşımız bahçe, tarla ziyaretleri ile eğitimleri sürdürüyoruz. Üretim için ben de varım diyen çiftçilerimize bol ve bereketli ürün temenni ediyorum ”şeklinde konuştu. Ceviz fidanı dağıtım törenine  Tarım ve Orman İlçe Müdürü Galip Baykal, Ziraat Yüksek Mühendisleri  Selda Eser, Meryem Çelik, Duygu Can,Halit Kıvanç Sekban katıldı.
HARUN YAZICIciftcilere-asili-ceviz-fidani-dagitimi-yapildi-1.jpgciftcilere-asili-ceviz-fidani-dagitimi-yapildi-2.jpgciftcilere-asili-ceviz-fidani-dagitimi-yapildi-3.jpgciftcilere-asili-ceviz-fidani-dagitimi-yapildi-4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.