CHP'nin gurur günü

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Cumhuriyet Halk Partisi'nin dünyada bir benzeri olmadığını belirterek, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin ruhu kurulduğundan bu yana Kuvayi Milliye ruhuna sahiptir ve bizi buraya getiren bu ruhtur" dedi

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanlığı, CHP'nin 96. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı'nda tören düzenledi. Törene, CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Neslihan Hancıoğlu, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak, ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, partililer ve basın mensupları katıldı.  

DÜNYADA BENZERİ YOK
Törende konuşma yapan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, 9 Eylül'ün tarihi bir gün olduğunu ifade ederek, "Dile kolay tam 96 yıl. Cumhuriyet Halk Partisi'nin dünyada bir benzeri yok. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurucusunun da dünyada bir benzeri yok. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, O'nun döneminde, 20. yüzyılda dünyada kendi coğrafyasına, kendi bölgesine ve toplumuna liderlik etmiş olan diğer liderlerin içerisinde esas duruşa geçilen, saygı duruşunda bulunulan dünyada tek lider. Biz O'nun kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyeleriyiz. Cumhuriyet Halk Partisi öyle 8-10 kişinin bir araya gelip kurduğu bir parti değil. Ulusal kurtuluş savaşımız, milli mücadelemiz tam bir halk devrimidir. Dünyada bir benzeri yok. İçinden hem devrimleri ve ilkeleriyle birlikte Cumhuriyet'i çıkarmış, hem de süreç içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi'ni oluşturmuştur. Cumhuriyet devrimlerini devam ettiren ve kendisini kuran Cumhuriyet Halk Partisidir" dedi.

TÜRKİYE BİZİ BEKLİYOR
CHP'nin temelinin halk hareketi olduğunu vurgulayan Başkan Deveci, "Anadolu ve Rumeli Müdafaa-ı Hukuk Cemiyetleri, ruhu, felsefesi, ideolojisi Kuvayi Milliye ruhu... Cumhuriyet Halk Partisi'nin ruhu kurulduğundan bu tarafa bu ruha sahiptir ve bizi buraya getiren bu ruhtur. İddiayla söylüyorum, dünyada bir örneği de yoktur. Böyle bir partinin üyesi olmak elbette bize gurur ve onur verir. Biz onurlu bir partinin, onurlu üyeleriyiz. Ancak böyle bir partinin üyesi olmak bize sorumluluk yüklemez mi? İçinde bulunduğumuz koşullar kolay mı? Bize yeni baştan seferberlik emri vermiyor mu? Bu partinin üyesi olmayı hak etmişsek, 'Ben Cumhuriyet Halk Partisi üyesiyim' diyorsak, aynaya bakacağız ve kendi sorumluluklarımızı alt alta yazacağız. Sabah evimizden çıkıp o sorumlulukların hepsini uygulayacağız. Bunun dışındaki her şey lafügüzaftır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyeleri en başta kendi arkadaşlarını, yoldaşlarını, aldatmamak zorundadırlar. Onlarla dayanışma içerisinde olmak durumundadırlar. Gün bugün, bugün beraber değilsek yarın olmayalım. Hepinizi Cumhuriyet Halk Partisi'nin saflarında, Atatürk'ün yolunda ve O'nun ışığında mücadeleye çağırıyorum. Mücadele ve Türkiye bizi bekliyor. Yolumuz açık olsun" diye konuştu.

96 YILLIK KOCA BİR ÇINAR
CHP'nin 96 yıllık koca bir çınar olduğunu belirten CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak, "Bizler o çınarın, dalları, yaprakları ve filizleriyiz. Bu gurur günümüzde sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyoruz. Gururlanıyoruz çünkü, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Benim iki büyük eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyor ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyeleri olarak Cumhuriyet değerlerini korumak için çalışıyoruz. Bundan 96 yıl önce, 9 Eylül 1923'te Halk Fırkası olarak kurulan partimiz, 1924'te Cumhuriyet Halk Fırkası adını aldı. 1935'te yapılan dördüncü kurultayınca Cumhuriyet Halk Partisi ismi kabul edildi. Cumhuriyetçilik, halkçılık, milliyetçilik, laiklik, devrimcilik, devletçilik ilkeleriyle partimizi simgeleyen altı oklu simgemiz meydana geldi. 1950'ye kadar aralıksız iktidar olan Cumhuriyet Halk Partisi sonraki yıllarda da muhalefet görevini yürüterek, Türkiye'de muhalefetin kurumsallaşmasında çok önemli roller oynadı. 1980'de 12 Eylül Darbesi ile diğer partilerle kapatılan Cumhuriyet Halk Partisi, 1992'de tekrar açılmıştır. Kuruluşundan itibaren büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet Halk Partisi'ne devletin egemenliğini, yurttaşların refah ve özgürlüğünü sağlama görevi verdi. Bu uğurda çalışan ve partimizi bugünlere taşıyan tüm genel başkanlarımızı, yöneticilerimizi ve üyelerimizi şükranla anıyor; kaybettiklerimize de rahmet diliyorum. Bugüne kadar, Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yolda, altı ok ilkelerinden vazgeçmeden Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaş, laik, demokratik bir ülke olması için çalışan Cumhuriyet Halk Partisi, şimdilerde iktidarın hedefi haline gelmiştir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırılar, linç girişimleri, İstanbul İl Başkanımızla ilgili düzmece suçlamalar hatta cezalar, toplumsal muhalefete gözdağı vermek, sindirmek, yıldırmak, ifade özgürlüğünü ve demokrasiyi tümüyle ortadan kaldırmaya yöneliktir. Ama şunu bilmelidirler ki, 96 yıllık bir çınar öyle kolay kolay devrilmez. Kırdığınız dalların yerine mutlaka taptaze filizler yeşerir. Bizler hak, hukuk, adalet istemeye; parlamenter demokrasiyi tekrar güçlendirene, tek adam rejimini yıkana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Ne mutlu ki Cumhuriyet Halk Partliyiz. Ne mutlu ki birlikteyiz. Doğum günümüz kutlu olsun" ifadelerini kaydetti.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK
CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ise, 96 yıl önce bu toprakların yetiştirdiği vatanseverlerin, emperyalizme karşı büyütülen mücadeleyi yeni ilke ve hedeflerle birleştirerek Kuvayi Milliye ruhunu bir parti çatısı altında topladığını ifade ederek, "O çatı Cumhuriyet Halk Partisi'ydi. Partimiz 96 yıl önceki kararlılıkla, inançla, aşkla; ülkemizin bağımsız, laik, çağdaş bir devlet olarak var olması için çalıştı, çalışıyor ve çalışmaya da devam edecek. Hukukun egemen olduğu, demokrasinin tüm kurumları ve ilkeleriyle işlediği bir kamu düzeni inşa etmek adına verdiğimiz bu mücadele ilk günkü kararlılıkla devam edecek. Hiçbir zorluk, bizi yolumuzdan ayırmayacak. Umudumuzu köreltmeyecek. Biz, halkımızın azmine ve hürriyet aşkına güveniyoruz. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu, biricik yol göstericimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, mücadele arkadaşları ve 96 yıldır partimize emeği geçmiş ve emek vermeye devam eden herkese milletimizin adına şükran duygularımı iletiyorum" sözlerini kaydetti.

TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ TARİH
9 Eylül tarihinin CHP için olduğu kadar Türkiye için de önemli olduğunu söyleyen CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, "Kurtuluş Savaşı'nı veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, atalarımız, dedelerimiz o mücadeleyi verirken ülkenin kurtuluşu olan Cumhuriyet Halk Partisi'ni kurdular. Cumhuriyet Halk Partisi, savaş sonrasında; savaşı kazanan vatansever atalarımızın kurduğu bir partidir. Onun için, ben de bu ailenin bir ferdi olmaktan onur ve şeref duyuyorum. Gelecekte çocuklarımıza, torunlarımıza emanet edeceğimiz ülkenin demokrasisinde Cumhuriyet Halk Partisi, 16 Nisan referandumuyla demokrasinin rafa kaldırıldığı, kesintiye uğradığı bir dönemi hep birlikte yaşıyoruz. 24 Haziran 2018 seçimleri bu ülkenin tek adam rejiminin ilan edildiği ve resmileştiği gündür. Bu mücadeleye Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüm ailesi ve demokrasi mücadelesi içerisindeki tüm siyasi partilerle ülkeden yok edilene kadar devam edeceğiz. Bugünün anısına başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, atalarımızı saygıyla anıyorum" diye konuştu.

chpnin-gurur-gunu.jpgchpnin-gurur-gunu-001.jpgchpnin-gurur-gunu-002.jpgchpnin-gurur-gunu-003.jpgchpnin-gurur-gunu-004.jpgchpnin-gurur-gunu-005.jpgchpnin-gurur-gunu-006.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum