CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, "‘İhaleler Yandaşa Verilmiş’

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, "‘İhaleler Yandaşa Verilmiş’

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, “Sayıştaş raporuyla ortaya konulanlar çok vahimdir. Bir kez daha tüm ihalelerin yandaşlara verildiğini görmekteyiz” dedi

A+A-

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılındaki Sayıştay Denetim Raporları ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Yayımlanan denetim raporunda Sayıştay müfettişlerinin kurumdaki yanlış uygulamaları, usulsüzlükleri belirlediğini söyleyen Türkel, “Sayıştay, çok vahim tespitlerde bulundu” dedi.

MİLYONLARCA LİRALIK İHALELER YANDAŞA
Büyükşehir Belediyesi‘nin toplam 106 yapım işinin 83’ünde proje hazırlanmadan ihale yapıldığının tespit edildiğine dikkati çeken Fatih Türkel, “Özellikle pandemi süreci bahane gösterilerek mücbir sebepler gerekçesiyle (doğal afetler, salgın hastalıklar) açık ihale yapılması gereken milyonlarca TL’lik Vezirköprü arıtma tesisi, iş makinaları kiralaması ve temini araç kiralamaları gibi büyük satın almalar ilgili yasayı dolanarak, kâh doğrudan teğmin limitleri aşılarak, kâh 21f üzerinden Samsun’da müteahhit firma yokmuş, gibi yandaşlara verilmiş, Samsun’un esnafı, müteahhiti yok sayılmıştır” dedi.

‘KİMİN PARASINI KİME VERİYORSUN’
Başta Atakum ve İlkadım olmak üzere çeşitli ilçelerde yurtlar, pansiyonlar ve binaların, belediye tarafından kiralandığını hatırlatan Türkel, “Bu binalar yapılan protokoller ile bize göre İktidara yakın TÜRGEV, TÜGVA ve Ensar gibi vakıflara bedelsiz olarak tahsis edilmiştir. İlgili vakıfların sadece bir tanesinin taşınmazına Büyükşehir Belediyesi yıllık 900 bin TL ödeme yapmaktadır. Büyükşehir Belediyesi kimin parasını kime vermektedir?” diye konuştu.

İLÇE BELEDİYELERİNİN HAKKI YENİYOR
Fatih Türkel açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Sayıştay raporlarına göre Samsun Büyükşehir Belediyesi, seçim propaganda döneminde Sayın Mustafa Demir’in Samsun’daki paralı otoparkları kaldıracağım vaadini tutmayı bir tarafa, ilçe belediyelerine vermesi gereken kâr payını vermediği görülmüştür. İlçe belediyeleri ekonomik sıkıntılar içerisinde mücadele verirken acı olarak görüyoruz ki ilçe belediyelerinin de hakkının üzerine oturulmuş görünmektedir.

Sayıştay müfettişleri, Büyükşehir Belediyesi’nin müteahhitlerden topladığı otopark paralarını farklı kaynaklara aktarılmasından gecekondu fonunda biriken paraları kendi ihtiyaçlarına kullanmasına, işçilerin izin haklarının kullandırılmamasından kendi mülkü olan Rus Pazarı esnafı ile kira kontratı yapmadığı için esnafın işyeri açma ruhsatı alamamasına kadar usulsüzlük değerlendirmelerinde bulunmuştur.”

‘SAMSUNLULARA KARŞI SORUMLUSUNUZ’
Samsun Büyükşehir Belediyesİ yöneticilerinin ve başkanının sorumluluğunun Samsun halkına karşı olduğunun altını çizen CHP İl Başkanı Fatih Türkel, “CHP olarak, Sayıştay raporunda belirtilen konulardaki uyarılarımızı yeri geldiğinde yaptık. Söz konusu tespitlerin bir an önce giderilmesi ve yeni dönemdeki icraatlarla ilgili gerekli hassasiyetin gösterilmesiyle ilgili Samsun halkından almış olduğumuz sorumlulukla gerekli takibi ve denetimi yapmaya devam edeceğiz. İlgilileri gerekli hassasiyetleri göstermeye davet ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum