CHP İlçe Başkanı Vahit Perçin'den Koronavirüs Uyarısı

CHP İlçe Başkanı Vahit Perçin'den Koronavirüs Uyarısı

CHP Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınından korunmak için uyarılarda bulundu.

A+A-

Perçin yaptığı açıklamada; “Kötü bir dönemden geçiyoruz. Koronavirüs ve bu gibi hastalıklar insanların farkında olmadan birbirine bulaştırmasıyla çevreye yayılıyor. Bu ölümcül virüs çok sayıda insanın hastalanmasına ve can kayıplarına neden oldu. Vefat edenlere başsağlığı, hastalara acil şifa diliyorum. Önceliğimiz elbette can sağlığıdır fakat, şu anda olduğu gibi bu virüsten sonra da yaşam devam edecek. Virüsten sonra hiçbir şey bugünkü gibi olmayacak; bu nedenle geleceğin bugünden planlanması gerekiyor.” ifadelerinde bulundu.

Bu süre zarfında sağlık ile birlikte birçok konunun ele alınmasını belirten Perçin; “Salgın kapsamında önlemleri elden bırakmamız gerekir. Yetkililer yapılması gerekenleri, alınması gereken önlemleri sürekli belirtiyor. Ancak, 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkamamasından dolayı, köylerde tarım sorununun artabileceği gibi, faaliyetlerin de durduğu şu dönemde çiftçiye kolaylık sağlayacak ve sahiplenecek yeni uygulamalar getirilmesi gerekmektedir. Bu konu ciddi bir şekilde ele alınıp, planlanmalı, ürün ve verim kaybını önleyecek çalışmalar artırılmalıdır.” şeklinde konuştu. 

Borçları nedeniyle mağdur olan çiftçilerin belirlenip, tarım kredi kooperatifleri ve bankalara olan borçlarının ertelenmesi için girişimin gerektiğini söyleyen CHP Bafra İlçe Başkanı Perçin, “ Bu gibi olağan üstü durumlarda doğru kararlar alınmalıdır. Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olup olmadığına bakılmaksızın, tüm çiftçilere destek verilmeli, ekim alanlarının sigortalanması sağlanmalıdır. TMO, TİGEM ve Tarım kredi kooperatifleri gibi kuruluşlar, ekimden hasata çiftçiyi sahiplenecek uygulamalar geliştirmeli, içinde bulunduğumuz olağanüstü durum dikkate alınarak düzenlemeler sağlanmalıdır. ” dedi. 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.