ÇETİNKAYA KÖPRÜSÜ TRAFİĞE KAPATILDI

ÇETİNKAYA KÖPRÜSÜ TRAFİĞE KAPATILDI

Bafra'nın sembollerinden olan Çetinkaya Köprüsünde gerçekleşen restorasyon, çalışmaları bitti. Köprü trafiğe kapatıldı.

A+A-

Bafra Çetinkaya Köprüsü 15 Ekim 1937 tarihinde yapıldı. Açılışı ise  4 Kasım 1937 tarihinde yapılmıştır. Çetinkaya köprüsünün uzunluğu 255 genişliğinin ise 6.80 metredir.
Bafra tarihi boyunca dönem belediye başkanlarının restorasyon çalışması adı altında, farklı tadilatlardan geçmiş, bir süre yıkılma tehlikesi oluğu raporuyla trafiğe kapatılmıştı.
RESTORASYON ÇALIŞMASI 2020 YILINDA BİTECEKTİ
Köprünün, Karayolları Bölge Müdürlüğü ile özel bir firmanın anlaşmasında çalışmalar 2020 yılında bitirilmesi hedefleniyordu, restorasyon çalışmalarında ise, "köprünün ayaklarında güçlendirme, kolon ve kirişlerde güçlendirme, oksitlenen demirlerin tamiri ve yenilenmesi, Karbon Fiber Kumaşla köprünün güçlendirildi.  Türkiye'nin en uzun betonarme ve kemerli köprüsü oluşu yenileme çalışmalarının da biraz uzamasına sebep oluyor" dense de köprünün bitimi 2020 olmadan teslim edildi.
GÜÇLENDİRME YAPILDI TRAFİĞE KAPATILDI
Köprünün dudak uçuklatan maliyetinin ardından trafiğe kapatılma sebebi merak konusu oldu. Gelin köprüsü olarak da tabir edilen köprü yeni şekli ile araç trafiğine kapatıldı. Kapanma nedeninin başka bir açıklaması yok ise güçlendirme çalışmalarının istenildiği gibi olmadığı anlamını mı taşıyor.
15 MİLYON 806 BİN 515 TL
 Köprünün maliyetinin 15 Milyon 806 bin 515 TL + KDV olduğu bilgisine ulaşıldı. 

bafra haberbafra haberbafra haberbafra haberbafra55.netbafra55.netbafra55.netwww.bafra55.net
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum