Canik Belediyesi'nden Çalışanlarına Koronavirüs İzni

Canik Belediyesi'nden Çalışanlarına Koronavirüs İzni

Dünya'da ve ülkemizde ölümlere neden olan Koronavirüs salgın hastalığına karşı tedbirler alan Canik Belediyesi, halkının yanı sıra personelinin de sağlığını yakından düşünüyor.

A+A-

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı yaptığı açıklamada, "Halka yönelik önlemleri alırken, kamu hizmeti sunan ve ilçeye hizmet için çalışanları da unutmuyoruz. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'nın yayınladığı genelge doğrultusunda çalışanlardan 60 yaş ve üzeri olanlar ile kronik hastalığı olanlara 16 Mart tarihinden itibaren 12 günlük idari izin kullandırıyoruz. Bunların yanında okul öncesi ve ilk-ortaokul çağında çocuğu olan kadın çalışanların da izin taleplerini karşılıyoruz. Yıllık izin hakkı olmayan çalışanların da mazeret izni noktasında gerekli kolaylığı sağlıyoruz." dedi.
Sandıkçı, "Genelgeye göre, yeni tip Koronavirüs salgınının yayılmasının en aza indirilmesi amacıyla, salgınla mücadelede etkilerin azaltılmasına yönelik faaliyetleri zafiyete uğratmayacak ve kamu hizmetlerini aksatmayacak şekilde, ihtiyaçları karşılayacak kadar asgari sayıda personel ile çalışmaları yürütüyoruz. Mesaisine devam edenlerin çalışma ortamlarında çeşitli düzenlemeler yaparak, sosyal alan mesafesine uyumlu hale getirdik. Ayrıca ihtiyaç halinde göreve hazır olacak şekilde, uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleriyle de çalışmalar sürdürülüyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan bu salgın hastalıktan kurtulana kadar hep birlikte, özverili bir şekilde çalışmaları sürdüreceğiz. Tüm çalışanlara ve Canik halkına sağlıklı yaşamlar diliyorum. Evlerde kalalım, sağlıklı kalalım." dedi.

KORONAVİRÜS İZNİKORONAVİRÜS İZNİ
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.