'ÇANAKKALE RUHU YAŞIYOR!..'

'ÇANAKKALE RUHU YAŞIYOR!..'

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Çanakkale Zaferi, milletimizin yazdığı en büyük kahramanlık destanlarından birisidir. O ruh bugün de yaşıyor" dedi

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yılı ve 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Şahin mesajında, Çanakkale Zaferi'nin, Türk milletinin yazdığı en büyük kahramanlık destanlarından birisi olduğunu söyledi ve ekledi: Çanakkale ruhu, bugün de yaşıyor.

 

TARİHİN AKIŞINI, TÜRKLERİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Çanakkale Zaferi'nin sadece Türkiye değil dünya tarihi açısından da büyük önem taşıdığına vurgu yapan Zihni Şahin,  "Yüce Türk milletini yok etmeye ve Türk vatanını istilaya kalkışan, dönemin en güçlü devletlerine karşı, büyük Türk milletinin ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Çanakkale'de vermiş olduğu eşsiz mücadelenin ve kazandığımız zaferin 104'üncü yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çanakkale Zaferi, hiç kuşkusuz sonuçları itibarıyla tarihin akışını ve her şeyden önemlisi Türk ulusunun kaderini değiştiren çok önemli bir başarıdır. Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Tarihte eşine az rastlanır çok uluslu bir güce kanları ve canları pahasına dur diyen ve tüm dünyaya 'Çanakkale geçilmez' dedirten büyük Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, dün Çanakkale'de olduğu gibi, bugün de, Çanakkale muharebelerini kazandıran yüksek ruha sahip olarak, ülkesine ve milletine yönelik her türlü tehdit ve tecavüzü bertaraf edebilecek güç ve kararlılıktadır" dedi.

 

CUMHURİYETE GİDEN YOLDA KİLOMETRE TAŞI

"Çanakkale Zaferi, bu topraklardaki bin yıllık varlığı yok edilmek istenen milletimziin yazdığı en büyük kahramanlık destanlarından biridir" diyen Zihni Şahin, mesajının bölümünde şu sözlere yer verdi:

 

"Yokluk ve imkansızlıklara rağmen insanlarımızın şehadeti ve gaziliği pahasına kazanılan bu zafer, Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli kilometre taşıdır aynı zamanda. Çanakkale'de ortaya konulan birlik, kardeşlik, dayanışma hem zaferi getirmiş hem de Kurtuluş Savaşımız için gerekli olan cesaret ve ruhu kazandırmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'ne bu toprakları bize mukaddes emanetler olarak bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun."

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.