Çanakkale Muharebeleri Mobil Müzesi Bafra’da

Çanakkale Zaferi objelerini taşıyan Çanakkale Muharebeleri Mobil Müzesi, Bafra'da Gaziosmanpaşa İlkokulunda öğrencilerin, ailelerin ve öğretmenlerin ziyaretine açıldı.

A+A-

Çanakkale Zaferi objelerini taşıyan Çanakkale Muharebeleri Mobil Müzesi, Bafra'da Gaziosmanpaşa İlkokulunda öğrencilerin, ailelerin ve öğretmenlerin ziyaretine açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tarihi savaş değerlerinin sergilenmesi amacıyla gerçekleştirdiği Çanakkale Muharebeleri Mobil Müzesi, Samsun'un Bafra  ilçesinde Gaziosmanpaşa İlkokulunda ziyarete açıldı. 
Bafra Gaziosmanpaşa İlkokulunda sergilenen mobil müzede, dönemin önemini ve ruhunu anlatan objeler yer alıyor.
Çanakkale'ye gidemeyenler için tasarlanan mobil müze tarihi objelere, resim ve fotoğraflara ev sahipliği yapıyor. Öğrencilerin, ailelerinin ve öğretmenlerin takdirini toplayan mobil müze projesi öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.
Mobil müzeyi ziyaret ederek Çanakkale Zaferi'nin tüm hatlarıyla sergilendiğini gören öğrenciler ve aileler, "Çanakkale'ye gidemeyenler için tarihin şehir şehir gezdiğini görüyoruz. Milletimizin tarihe bir kez daha şahitlik etmesi için büyük bir imkan sağlanmış. Türkiye tarihi için büyük önem arz eden Çanakkale Zaferi'ni en iyi şekilde anlatan bu müze, dönemin şartlarını ve zaferin ruhunu insanlara hissettiriyor.’’dedi.
Janvak (Jandarma Mensupları Şehit Gazi ve Aileleri Vakfı) 1915 Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Müdürü Erol Sönmez Bafra 55.net haber mikrofonlarına yaptığı açıklamada,’’ Janvak (Jandarma Mensupları Şehit Gazi ve Aileleri Vakfı) olarak çok büyük ve güzel bir projeye daha imza atmanın gururunu hep birlikte yaşamaktayız.
Bizler Samsun’a 2 otobüs ile geldik. Bugün Bafra’da Otobüs müze rehberimiz Gökhan Bayrak, Müze görevlimiz Emirhan Sönmez, Müze görevlisi Ali Kaymak ile birlikte görev yapmaktayız.
Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu zamanda Çanakkale Ruhunu ve o şuuru canlı tutmak, ulus olarak nasıl bir ecdada sahip olduğumuzu ilk ve ortaöğretimdeki çocuklarımıza göstererek rehber eşliğinde anlatıp Vatan toprağımızı namusları bilip uğruna canlarını bile gözlerini kırpmadan feda eden aziz 

Şehitlerimize ve kahraman Gazilerimize ne derece minnet borçlu olduğumuzu açıkça belirtip emanet edilen bu toprakların her karışının namusumuz olduğunu ve sahip çıkılması gerektiğini bizden sonraki nesillere gerçek kanıtları ile bire bir anlatmak için 5 adet Müze Otobüs ,7 adet öncü araç ve 35 personel ile “Önce Vatan 1915 Çanakkale Gezici Mobil Müzeler” imiz Türkiye Genelinde il il gezerek Okullarımızda çocuklarımız ile buluşmaya başlamıştır..

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, 81 ilde 7’den 77’ye herkese kapılarını açıyor. İçerisinde Çanakkale Savaşı ile ilgili resimlerin, fotoğrafların, çeşitli görsel materyallerin ve videoların izletileceği ekranların, Çanakkale Cephesinden günümüze kalan çeşitli savaş objelerinin sergileneceği bir bölümün ve Çanakkale askerinin heykelinin de bulunduğu Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, Çanakkale ruhunu, tıpkı o gündeymiş gibi yaşayabilmelerini sağlamak amacıyla projelendirildi.’’diyerek sözlerini tamamladı.

canakkale-muharebeleri-mobil-muzesi-bafrada-2.jpgcanakkale-muharebeleri-mobil-muzesi-bafrada-3.jpgcanakkale-muharebeleri-mobil-muzesi-bafrada-1.jpgcanakkale-muharebeleri-mobil-muzesi-bafrada-10.jpgcanakkale-muharebeleri-mobil-muzesi-bafrada-4.jpgcanakkale-muharebeleri-mobil-muzesi-bafrada-5.jpgcanakkale-muharebeleri-mobil-muzesi-bafrada-6.jpgcanakkale-muharebeleri-mobil-muzesi-bafrada-7.jpgcanakkale-muharebeleri-mobil-muzesi-bafrada-8.jpgcanakkale-muharebeleri-mobil-muzesi-bafrada-11.jpgcanakkale-muharebeleri-mobil-muzesi-bafrada-12.jpgcanakkale-muharebeleri-mobil-muzesi-bafrada-14.jpgcanakkale-muharebeleri-mobil-muzesi-bafrada-15.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum