CAMİYİ SEVİYORUZ NAMAZLA BULUŞUYORUZ

CAMİYİ SEVİYORUZ NAMAZLA BULUŞUYORUZ

Göz Aydınlığı Çocuklarımız Camide Huzur Buluyor!

A+A-

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından cami odaklı din hizmetleri kapsamında her yaş grubuna hitap eden programlar düzenlenmekte olup özellikle gençlere yönelik çalışmalar okul döneminde de sürmektedir. Okul dışındaki zamanı camide değerlendirerek geçirmeyi tercih eden çocuklarımızla cami görevlilerimiz ilgilenmekte, onların milli ve manevi farkındalığını artıracak ders ve etkinlikler düzenlemektedir.
Bafra Hacı Salih Yıldız Cami imam hatibi Murat Topal, Çilhane Cami imam hatibi Davut Yüksel ve Çilhane camii müezzini İdris çakır hocalarımız her Salı akşam ve yatsı namazı arasında öğrencileri ile bir araya gelerek çeşitli ders ve etkinliklerle onların manevi motivasyon kazanmasına katkı sağlamaktadırlar. Ayrıca hayırsever vatandaşlarımız tarafından programın bitiminde çocuklara ikramda bulunulmaktadır. Bu ve benzeri çalışmalar Bafra’da birçok camimizde devam etmekte olup tüm vatandaşlarımızın istifadesine sunulmaktadır.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke çapında

‘’CAMİYİ SEVİYORUZ NAMAZLA BULUŞUYORUZ’’

çağrısıyla, çocuklarımıza namaz kılma alışkanlığı kazandırmak için yarıyıl programı düzenlenecektir. Program18.01.2020-01.02.2020 tarihleri arasında cami görevlileri tarafından özenle takip edilecek ve namazla kulluğun, samimiyetin, takvanın ve kardeşliğin o eşsiz iklimi çocuklarımızın katılımıyla daha da fevkinde idrak edilecektir.
Unutmayalım ki göz aydınlığı çocuklarımız bize Rabbimizin birer emanetidirler. Onların maddi ihtiyaçlarını olduğu kadar manevi ihtiyaçlarını da görüp karşılamak aynı zamanda kulluğumuzun gereği, Yüce Allah’ın rızasını kazanma vesilesi olacaktır. Bu ve birçok nedenle ibadetlerimizin dini yaşantımızdaki önemini bir kez daha hatırlayarak, anne, baba ve çocuklar sevgi ve muhabbet ocağı camilere davet edilmektedir. Çocukların namaz alışkanlığı edinmeleri için yarıyıl tatili bir fırsat bilinerek onları camilerin huzur ikliminde buluşturmalıyız.
Peygamber Efendimiz (sav)’in ‘’dinin direği’’ olarak nitelendirdiği namaz ibadetinin değerini, yine bizzat kendisi bakınız nasıl açıklıyor:
(Hz.Peygamber’e vahiy katipliği yapan) Hanzala (b.Rebi’) Kâtib anlatıyor: Allah Resulü’nü (sav) şöyle derken işittim: ‘’Rükuları, secdeleri, abdestleri ve vakitlerine riayet ederek beş vakit namaz(ı kılmay)a devam eden  ve bu beş vakit namazın Allah katından gelen bir emr-i hak olduğunu kabul eden kimse cennete girer’’ (HM18535 İbn Hanbel, 4, 266).

Tüm çocuklarımızı camilere bekliyoruz. İman, ibadet ve ihlasla dolu hayırlı ve uzun ömürler diliyoruz.

haber-icerik-fotosu4.jpghaber-icerik-fotosu3.jpghaber-icerik-fotosu1-001.jpg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.