ÇAKIRALAN YİBO SAMSUN’UN GURURU OLDU

ÇAKIRALAN YİBO SAMSUN’UN GURURU OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı’nın uyguladığı Toplam Kalite Yönetimi uygulaması sürecinde Samsun’da birçok okulu geride bırakarak

A+A-

Yılın Kaliteli Kurumu” dalında birinci olan Havza Çakıralan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO), Türkiye genelinde saha incelemesine kalan 12 okul arasına girme başarısını gösterdi. 
Milli Eğitim Bakanlığı Toplam Kalite Yönetimi felsefesinin okullarda ve kurumlarda yerleşmesini sağlamak, eğitim camiasında motivasyonu artırmak ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılması sağlamak amacı ile Personel Genel Müdürlüğü’nün genelgesi ile ödüllendirme süreci başlatılırken, bu süreç Eğitimde Kalite Ödülü El Kitabı esaslarına göre her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ödül süreci takvimi esas alınarak yürütülüyor.
Samsun’da 2011-2012 eğitim öğretim yılında “Yılın Kaliteli Ekibi” alanında 68 çalışma ödül sürecine başvururken, ilçelerinden ilk üçe giren 36 rapor Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ulaştırıldı. “Yılın Kaliteli Okulu” alanında ise ilçelerine başvuru yapan 16 raporun 10 tanesi ilçelerini temsilen Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ulaştırıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplam kalite yönetimi formatörlerinden oluşan değerlendirme ekibi, ilgili yönerge gereği değerlendirme çalışmalarını tamamlarken, Samsun ili genelinde yapılan değerlendirme sonucuna göre “Yılın Kaliteli Kurumu” dalında Havza Çakıralan YİBO il birincisi, İlkadım Sema Cengiz Büberci Kız Teknik ve Meslek Lisesi il ikincisi, Vezirköprü Cumhuriyet İlköğretim Okulu il üçüncüsü oldu. “Yılın Kaliteli Ekibi” dalında Asarcık Kılavuzlu Şehit Niyazi Kaya İlköğretim Okulu il birincisi, 19 Mayıs Şehit Burhan Yazıcı İlköğretim Okulu il ikincisi, Bafra Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu il üçüncüsü oldu.

Türkiye genelinde saha ziyaretlerine kalan okul listesinde Çakıralan YİBO, kurum bazında son 12 okul arasına kaldı. İlkadım Öğretmenevi’nde düzenlenen tören ile dereceye giren okul ve ekiplere plaket verilirken, Çakıralan YİBO’nun plaketini ise Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora verdi. Sürece katılan tüm okul ve kurumları tebrik eden Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, “Elbette dereceye girenler ödüllendirilecek, bunu hak ettiler. Bu arkadaşlarımızın bu başarılarını devam ettirmelerini, önümüzdeki süreçte çok daha güzel başarıları ortaya koymalarını diliyorum” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora’nın yanı sıra Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Can Usta, Havza Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Bilen, 19 Mayıs Milli Eğitim Müdürü Nihat Aslantaş, İlkadım Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu ve okul müdürleri ile öğretmenler katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.