BURSA EĞİTİM ENSTİTÜ MEZUNLARI BULUŞMASI

BURSA EĞİTİM ENSTİTÜ MEZUNLARI BULUŞMASI

Bursa eğitim enstitü mezunları Bafra'da buluştu

A+A-

1960’lı yılların sonu ile1970’li yıllarda 10 yıl süre ile Bursa Eğitim Enstitüsünde okumuş olan ülkemizin pek çok şehrinde yaşayan Bursa Eğitim Enstitüsü mezunları Samsun buluşması kapsamanda Bafra’da bir araya geldiler. Her yıl düzenlenen buluşmanın Bafra ayağında ki birlikteliğine Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve eşi Şükriye Şahin ev sahipliği yaptı.

Aynı Zamanda Bafra Eğitim enstitüsü mezunu olan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Bursa Eğitim Enstitüsü mezunlarına Ali Kale Turistik tesislerinde kahvaltı verdi. Kahvaltıda Bafra Pidesi ve nokul ikram edildi. Kahvaltı sonrasında ise hep birlikte Bafra dondurması yenildi. Ayrıca misafirlerimize Bafra Tanıtım kitabı ile Bafra CD’si verildi.

Duygu selinin yaşandığı buluşmada Efendi Barutçu, Osman Teber, Efendi Barutçu ve Belediye başkanımız birer konuşma yaptılar. Konuşmacılar teker teker azalsak ta bitinceye kadar beraberiz. Bu buluşmalar unutulmayacaktır. Sözleri duygulu anlar yaşattı. Efendi Barutçu konuşmasında” Zor işlerin üstesinden gelmiş bir insan olan Bafra Belediye Başkanımızın misafiri olmaktan mutluluk duyuyoruz.” Dedi.

 Bafra Belediye başkanı Zihni Şahin konuşmasına Gönülleri birleşenler selam sizlere şiirinin dizleri ile başladı. Daha sonra Gönül insanı Yunus Emre’nin bir sözü olan  “ Dostun evi gönüllerdir. Gönüllere yapmaya geldim.” İfadesi ile devam etti. Başkan Şahin konuşmasında” Hep birlikte kader arkadaşlığımız var. Yaşadığımız o günler asla unutulmaz. Dünya ahiret kardeşiz. Sizleri Bafra’da ağırlamaktan onur duyuyorum. Bugün aramızda olmayan Hak’kın rahmetine kavuşmuş tüm arkadaşlarımızı rahmet ve saygıyla anıyoruz. En son İhsan Şahin arkadaşımızı kaybettik. Hepsinin Mekânları cennet olsun. “ dedi.

Bursa Eğitim Enstitüsü mezunları Samsun Büyükşehir Belediyesinin tahsis ettiği otobüs ile Belediye Başkanımız ve eşi refakatlerinde Baraj göllerimizi ziyaret ettiler. Yol güzergâhında ve gezi sırasında Belediye Başkanımız yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Güzergâh içinde olan, Ters Osmasis içme suyu arıtma tesisi, canlı hayvan Pazarı, Kilitli Parke taşı tesisi, Asfalt şantiyesi ve plenti tesisler misafirlerimize tanıtıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.