BU CEZALARI KİM YAZIN DİYOR

BU CEZALARI KİM YAZIN DİYOR

Son zamanlarda hemen her köşede bir radar ya da çevirme. Akabinde canı yanan vatandaşlar.

A+A-

Ekonomik olarak zor günler geçiren ülkemizde insanların bunalıma girdiğini söyleyen MHP Bafra ilçe Başkanı Barbaros Turna;” Ülkemizde birçok insan iflasın eşiğine gelmiş durumda. Kimileri faiz tefeci batağında, kimileri konkordato ilan ediyor. Bunca olayı yaşayan halkımızın karşısına şimdi de trafik ekipleri dikilmiş durumda. Hemen her köşede bir radar, her yerde farklı bir uygulama. Biz demiyoruz ki kuralsız yaşayalım. Fakat bunca sıkıntı içerisinde kesilen her cezanın halkın cebinde açtığı delikten bir haber olanların biraz daha şeffaf ve insaflı olmaları gerekir diye düşünüyoruz.

KALDIRIMI GENİŞLET CEZAYI KES

İlçemizde son zamanlardaki modası  "geniş kaldırıma" değinen Turna;  “Şehrimizde araç park sorunu yaşanmakta ve bunu herkes bilmektedir. Mevcut soruna, kaldırımların genişlemesi ve yolun daraltılması da eklenince ortaya içinden çıkılmaz sorunlar doğmaktadır. Mahalle aralarına park etmek zorunda bırakılan araç sahipleri buralarda da yer bulamayınca kaldırıma çıkıyorlar. Sonra mahalle aralarında tuzağa düşen var mı diye devriye atılıp ceza yağdırılıyor. 

ZAMANINDA RED OYU VERENLER ŞİMDİ KOPYALA YAPIŞTIR YAPIYOR..!

Bafra MHP Teşkiları olarak Mevcut belediye başkanımızın yaptığı olumlu işlerin yanında olmakla beraber yanlışlarını da eleştirmek bizim görevimiz. Her zaman işin başına LİYAKAT sahibi birileri olmalı ki işi uzmanı yönetsin. İşte bu yüzden Meclis  üyelerimiz şehir plancısı, harita ve inşaat mühendisi, mimar vasıfları olan arkadaşlarımızdan seçildi. Bu arkadaşlarımız geçtiğimiz son 5 yıl içinde onlarca önerge ve proje vermiştir. Bunlardan bir tanesi de yıkılan Tekel binasının otopark olarak hizmete sunulması vardı fakat o zaman ret oyu kullananlar şimdi bizim adımızı bile anmadan projeyi hayata geçirdiler. Kopyala yapıştır ile bir yere kadar gidilir. Orjinali gibi asla olmaz.Önerimizi hayata geç de olsa geçirmelerini olumlu buluyoruz fakat çok da eksik görüyoruz.

ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR.

Karadeniz bölgesinde hatta Samsunda uyguladığınız cezai yaptırımları Türkiye’nin tüm bölgelerinde uyguluyor musunuz?
Sadece trafik değil. Sigara yasağı, çöp atma yasağı, kaçak elektrik ve su? Burada dağıtım bedelinin bile KDV sini öderken doğuda koca bir mahalle elektrik sayacı takmanıza engel olup gerekirse elektrik almayız cüretikarlığını gösteriyor. Birşey diyebiliyormusunuz? 

SONUÇ OLARAK

İşin aslı, Samsun ve çevresinde  kesilen, vatandaşı şaşkına çeviren trafik cezaları insanları zor durumda bırakıyor.  
Üretim yoksa ceza var mantığıyla piyasada hareket sağlamaya çalışanlar halkın cebine göz dikmiş görüntüsü veriyor.
İyi niyetli olarak sorgulamak istiyoruz!
Evet, trafik bir kültürdür.
Evet, aşırı hız trafikteki herkesin hayatını tehlikeye atıyor. 
 Evet, kuralsızlığı savunmuyoruz.
 Lakin bu, düzene sokmaktan ziyade sanki hızlıca açıkları nasıl kapatırız telaşı gibi geliyor bize.
Şehrimizde uyuşturucuyla ilgili onca sorun yaşanırken ve bu sorunu hâlâ çözememişken.

Şimdi herkes elini vicdanına koysun çünki herkesin polisi kendi vicdanıysa her polisin vicdanı da zor durumdaki halk olmalıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.