‘'Böyle dost düşman başına’’

‘'Böyle dost düşman başına’’

Seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam eden eden Saadet Partisi Samsun milletvekili adayı Süleyman KARAGÖZ,yaptığı basın açıklamasında bölgemizdeki tehlikeli gelişmelere dikkat çekerek şunları ifade etti;

A+A-

MEHMETÇİK BİR TARAFTAN PKK’YLA MÜCADELE EDERKEN DİĞER TARAFTAN “STRATEJİK MÜTTEFİK” ABD, ÜSLERİMİZDEN PKK’NIN SURİYE KOLU PYD’YE SİLAH YARDIMI YAPIYOR. SON YARDIM YENİLİR YUTULUR CİNSTEN DEĞİL... TÜRKİYE İSE HÂLÂ ABD İLE ORTAK HAREKET ETMEKTEN GERİ DURMUYOR!

ABD bir taraftan Türkiye’nin PKK’ya karşı kendini savunma hakkı olduğunu söylerken, diğer taraftan PKK’nın Suriye kolu PYD’ye silah yardımı yapmaya devam ediyor. Hem de kendi elimizle ABD’ye teslim ettiğimiz İncirlik Üssü’nden. Son olarak İncirlik’ten kalkan ABD uçakları gözümüzün içine baka baka PYD’nin elinde bulunan Haseke bölgesine 50 ton silah yardımı yaptı. Pentagon Sözcüsü Elissa Smith’in operasyona ilişkin yaptığı açıklamada PYD’yi “dost güçler” olarak nitelemesi dikkatlerden kaçmadı. İncirlik’i ABD’ye açarken PYD’ye yardıma sıcak bakmayan Ankara ise her zamanki gibi emrivakilerin gereğini yapmanın acziyetini yaşıyor.

“DOST GÜÇLERİN” ELİNE GEÇMİŞ

ABD, PYD’ye silah desteğinde bulunduğunu resmi ağızdan doğruladı. Pentagon Sözcüsü Elissa Smith, ABD askeri nakliye uçaklarının Suriye’nin kuzeyindeki IŞİD’e karşı savaşan güçlere mühimmat desteğinde bulunduğunu doğruladı. Smith açıklamasında, “Koalisyon güçlerinin Pazar günü Suriye’nin kuzeyinde IŞİD’e karşı operasyonlar yapan sahadaki IŞİD karşıtı yerel güçlere havadan ikmal desteğinde bulunduğunu teyit edebilirim” ifadesini kullandı. Silah ve cephanenin savaş uçaklarının eşlik ettiği C-17 nakliye uçaklarının ulaştırdığı 112 balya halinde havadan atıldığı belirtildi. CNN International’a konuşan ve adının gizli kalmasını isteyen ABD’li bir yetkili, bütün balyaların “dost güçlerin” eline geçtiğini belirtti.

“İNCİRLİK’TEN YPG’YE DESTEĞİ ARTIRACAĞIZ”

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, geçtiğimiz aylarda basına yaptığı açıklamada, “İncirlik Üssü’nden kalkan uçakların Suriye’nin kuzeyinde YPG güçlerine yardım edip etmeyeceğine” yönelik soru üzerine,  “(YPG) Hâlihazırda zaten koalisyon güçlerinin hava desteğini alıyor. Şimdi Türkiye’deki hava üslerine de erişimimiz olması, bu desteğin daha zamanlı ve hatta daha etkili olmasına imkân sağlayacak. Bu tür bir desteğin devam etmesini bekliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

BU ÇAPTA BÜYÜK BİR SİLAH YARDIMI SURİYE’NİN BÖLÜNMESİNE YÖNELİK ATILMIŞ BİR ADIMDIR

Amerika’nın PYD terör örgütüne yaptığı silah ve mühimmat yardımı hakkında gazetemize önemli açıklamalarda bulunan emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, “Amerika’nın Türkiye’yi tehdit eden gruplara yardım etmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Gelen haberlerde 50 ton silah ve mühimmat yardımının yapıldığı açıklandı” dedi.

TANRIVERDİ, “Bu çapta büyük silah yardımını Suriye’nin bölünmesine yönelik atılmış bir adım olarak görüyorum. Işid ile mücadele ediyor diye maskeleyerek PYD gibi bir terör örgütünü desteklemek, Türkiye’yi bir nevi arkadan vurmaktır. Yetkililerin bu konuda çok dikkatli davranması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE RESMEN TERÖR ÖRGÜTÜ

Geçtiğimiz yıl Mardin’de PYD’li olduğu iddiasıyla tutuklanan Rojavalı İsmail Sadık suçlamaları reddetmesine rağmen Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla 7 yıl 6 ay ceza verilmesiyle PYD, Türk mahkemeleri tarafından resmen terör örgütü sayılmıştı.

Genelkurmay Başkanlığı da daha önce yaptığı birçok açıklamada PYD ve silahlı kanadı YPG’nin terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olduğuna vurgu yapmıştı. Genelkurmay açıklamasında, TSK’nın PKK ile PYD arasında bir fark görmediği ifade edilmişti.

 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da  “PYD şu anda bizim için PKK ile eştir, o da bir terör örgütüdür” demiş ve  “Türkiye’nin NATO’da beraber olduğu ABD’nin PYD’ye silah yardımına Türkiye’nin evet demesini beklemenin çok yanlış olacağını” vurgulamıştı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.