Bisikletlilerin taşıdığı “Ata toprağı” Bafra’da

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evden Samsun'a götürülmek üzere alınan toprak, bisikletçiler tarafından Samsun’un Bafra ilçesine ulaştırıldı.

A+A-

Gümülcine Rodop Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği (ROBİS) üyeleri, Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evden aldığı toprağı 19 Mayıs'ta Samsun'a ulaştırmak üzere bisikletleriyle yola çıktı.

"Ata Toptağı Bafra'da"

İpsala Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan 3 bisikletçi, sırasıyla Keşan, Marmaraereğlisi, İstanbul, Kocaeli, Zonguldak, Amasra, Cide, Kastamonu, Sinop, Alaçam’da mola verdikten sonra Bafra’ya geldi. ROBİS Başkanı Latif Mehmet, Gümülcine'den bisikletleriyle 3 Mayıs'ta yola çıktıklarını söyledi. Yolculuklarının 14. gününde Bafra’ya geldiklerini belirten Mehmet, "Geçen yıl başlattığımız projeyi bu yıl devam ettiriyoruz. Toplamda 15 günlük yolculuk olacak. 19 Mayıs'ta Samsun'da olacağız" dedi. Yolculukları boyunca 1.600 kilometre pedal çevireceklerini dile getiren Mehmet, "Günde ortalama 100 kilometre yol yapıyoruz.

bisikletlilerin-tasidigi-ata-topragi-bafrada.jpg

Seyahatimizde şu ana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadık. İlk başta biraz yağmur, rüzgâr oldu. Onun dışında çok iyi. Karadeniz biraz zorluymuş ama havası çok iyi geldi" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin ise, "Yunanistan Gümilcine’den gelen çıkan bisikletçilerimizi bugün itibari ile Samsun sınırlarından teslim aldık. Kendilerini bu akşam misafir edeceğiz. Yarına kadar bizle beraberler. İnşallah “Ata toprağımızı” 19 Mayıs’ta Genel Başkan Yardımcısımız Fait Öztrak’a teslim edeceğiz.

bisikletlilerin-tasidigi-ata-topragi-bafrada-001.jpg

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bafra Belediye Meclis üyesi Erhan Akbulut ise, “Bisikletçi arkadaşımızın da dediği gibi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu topraklardan bize kutsal emaneti getirdikleri için mutluyuz” dedi.

CHP Bafra Gençlik Kolları Başkanı Dursun Ali Sözen ise şunları söyledi:" Selanik'ten ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evin bahçesinden alınan toprak Selanik'ten yola çıktı. Şimdi Bafra'ya ulaştı.  Bin altı yüz kilometre yol yaparak Selanik'ten Bafra'ya kadar yol yapan ve 19 Mayıs. Günü Samsun da Genel Başkan yardımcımız  Faik Öztrak’ında katılacağı Atakum Belediyemizin de tertiplemiş olduğu bir etkinlikle Samsun'da Genel Başkan yardımcımız  Faik Öztrak’a hediye edecekler. Kuruluşun ve kurtuluşun şehri Samsun’a hoş geldiniz.

bisikletlilerin-tasidigi-ata-topragi-bafrada-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.