BEYAZ AFETİN ENKAZI ÜÇ GÜNDE ORTADAN KALDIRILDI

BEYAZ AFETİN ENKAZI ÜÇ GÜNDE ORTADAN KALDIRILDI

Kar yağışına erken teslim olan Türkiye’de YEDAŞ, kar fırtınasına yakalandı.

A+A-

Sinop’ta 122 mahalle ve köy yolu kapandı, beyaz afet arkasında enkaz bıraktı. YEDAŞ ekipleri, kar kış demeden çalışarak, yolu açık veya kapalı her yere elektrik enerjisini kavuşturdu.
Geçen hafta ülke genelini esareti altına alan kar yağışı birçok kentte olduğu gibi Sinop'un ilçelerinde ve kırsal bölgelerinde de kar fırtınasına dönüştü. Geçen yıl Ocak ayında etkisini gösteren ancak bu yıl kapıya erken dayanan kar yağışı kentlerde hayatı olumsuz etkilerken, YEDAŞ ve çözüm ortakları firmaların bünyesinde oluşturulan arıza timleri, buzlanma ve rüzgardan kaynaklanan elektrik kesintilerinin yaşandığı bölgelerde hızlı bir şekilde onarım çalışmalarına başladı.

KAR FIRTINASI ARDINDA ENKAZ BIRAKTI
3 Aralık’ın gece yarısında başlayan ve beklenen seviyeden çok daha fazla yağan aşırı kar yerini fırtınaya bıraktı. YEDAŞ arıza ekipleri, enerji nakil hatlarını taşıyan direklerin yıkıldığı, aşırı buzlanmadan dolayı iletkenlerin buz kütlelerini taşıyamadığı ve koptuğu fırtınanın hemen ardından enkazla karşı karşıya kaldı. Kar fırtınası ilk gecede 746 trafoyu enerjisiz bıraktı ancak YEDAŞ ekipleri, kar soğuğu demeden seferberlik ilan ederek çalıştı ve 24 saat içerisinde 591 trafoyu elektrik enerjisine kavuşturdu. Köylüler ve muhtarlar YEDAŞ ekiplerine kapalı yolları aşmaları için hem yardımcı hem de elektriklerine kavuşturdukları için teşekkür etti.

591 TRAFOYA ENERJİ VERİLDİ
Beyaz afetin ardına bıraktığı yıkımın yaralarını sarmaya başlayan YEDAŞ Sinop İl Koordinatörlüğü tarafından yapılan yazılı bilgilendirme şu bilgilere yer verildi: “03 Aralık 2015 Perşembe Günü saat 01.30 civarında başlayan kar fırtınası nedeniyle enerji nakil hatlarını taşıyan direkler yıkılmış dolayısıyla travers bükülmeleri, iletken kopmaları, izolatör arızaları ve diğer AG arızaları meydana gelmiştir. Aynı günün sabahı itibariyle 746 trafomuz enerjisiz kalmıştır. Gün boyu yapılan tespit ve enerjilendirme çalışmaları sonrası bu sayı 195 trafoya indirilmiştir. Tüm arızalar kırsal şebekelerimizde olup, Boyabat ve Ayancık ilçe kırsallarında yoğunluk göstermektedir.”

KÖYLÜLER VE MUHTARLAR YEDAŞ EKİPLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ
“07 Aralık 2015 sabahı itibariyle Ayancık ilçemizde 3 trafo bölgesi, Boyabat ilçemizde de 5 trafo bölgesi enerjisizdir. Enerji verilemeyen trafo bölgelerinde 3 ila 4 hane bulunmakla birlikte, o hanelerde de sadece yaz aylarında insanlar konaklamaktadırlar. YG ve AG şebekeleri komple yıkılan iki trafo bölgesi için ekiplerimiz çalışma yapmaktadır. Yıkılan 2 adet direğimiz için de yerine direk montajı yapılacaktır. Diğer bölgelerdeki arızalar kısa sürelidir. Bakım ekiplerimiz, takviyeli olarak bölgelerimizde çalışmalarını sürdürmektedir. İl Valiliği, Karayolları İl Müdürlükleri, İl Özel İdare, AFAD Müdürlükleri ve Belediyeler ile koordinasyon kuran şirketimiz, 122 köy yolunun kapandığı, halihazırda açılmayan köy ve mahalle yolları bulunduğu bilgisini almıştır. YEDAŞ olarak yolu açılan her noktaya elektrik veriyoruz. Yolların açık olmamasına rağmen ekipler yürüyerek ulaşabildikleri her noktaya enerji vermiş ve bunun karşılığı köylülerden ve muhtarlardan teşekkür olarak şirketimize yansımıştır. Tüm arızalı trafoları bugün itibariyle enerjiye kavuşturacağız. İş bitimi sonunda hasar tespit çalışmaları tamamlayarak, geçici enerji verilen hatların kalıcı tesis çalışmaları planlanacaktır” denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.