Berberler ve kadın kuaförleri nasıl çalışacak? İşte detaylar...

Berberler ve kadın kuaförleri nasıl çalışacak? İşte detaylar...

50 gün sonra kapılarını yeniden açacak olan Berberler,Kuaförler ve Güzellik Salonları esnafı, virüsle mücadele kapsamında artık randevulu hizmet verecek.

A+A-

 Maske takılacak ve tek kullanımlık ürün tercih edilecek. İlk günden randevuların dolduğunu belirten Bafra Berberler Odası Başkanı İmdat Akay, “11 Mayıs’a hazırız, müşterimizi özledik” dedi.

Corona virüs tedbirleri kapsamında işyerlerine yönelik ilk kapatma kararı 16 Mart'ta uygulamaya konulmuştu. Bu tarih itibarıyla tiyatro, gösteri merkezi, konser salonu, birahane, kahvehane, yüzme havuzu, spor merkezi ve saunalar, 21 Mart’ta da lokanta, restoran, pastane, berber, kuaför, güzellik merkezleri, alışveriş merkezleri (AVM) ve mağazalar kapatılmıştı. İmalat sanayiinde birçok fabrikada da üretim, 24 Mart’tan itibaren tamamen durdurulmuş ya da azaltılmıştı.

Ustura Yok, Makine Var 

“Bayramdan önce açılmayı ilgili kurumlardan talep ediyorduk, oldu. 11 Mayıs’a hazırız, işimizi, aşımızı ve müşterimizi özledik” diyen İmdat Akay,  açıldıktan sonra salgın nedeniyle berber ve kuaför esnafında uygulanacak tedbirleri şöyle sıraladı:

 Müşterinin kolonya ile elini dezenfekte etmesi sağlanacak. Müşteri salona girişte maske takacak. Ama saç kesimi sırasında çalışmayı engellememek için maskesini çıkaracak. Çalışan herkes maske takacak.

Beyaz Gömlekler Giyilecek

Çalışan, üzerine uzun beyaz iş gömleğini giyecek ve bu gömlekler salgın bitinceye kadar her gün yıkanacak. Her müşteride artık tek kullanımlık havlu ve saç penuarıyla çalışılacak. Kullanılacak alet, edevat ve koltuk her müşteriden sonra sterilize edilecek. 3 koltuk varsa, bir koltuk ara verilerek sosyal mesafe korunacak şekilde çalışılacak. Isyerleri sabah 09:00'da acilacak, 21:00' da kapanacak" dedi.

Berberler ve kadın kuaförleri nasıl çalışacak? İşte detaylar...Berberler ve kadın kuaförleri nasıl çalışacak? İşte detaylar...

 

 

 

 

 

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.