Belediyede Engelliler takip birimi oluşturacağız

Belediyede Engelliler takip birimi oluşturacağız

Belediyede Engelliler takip birimi oluşturacağız

A+A-

Saadet Partisi Bafra Belediye Başkan Adayı Selçuk Yıldırım, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Bafra Sakatlar Derneğini ziyaret etti.

TSD Bafra Şube Başkanı Recep Köksal tarafından karşılanan Yıldırım şunları kaydetti;  3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle tüm engellilerin, ailelerin ve kuruluşların engelliler gününü kutluyorum. Çok iyi bilinmektedir ki Türkiye’de 30 yıldan bu yana Engellilerin meseleleri ve sorunlarıyla ilgilenen ve çözüm üreten partiler hep Milli Görüş partileri olmuştur. Refah-Yol iktidarın iş başına gelir gelmez Engelliler konusunda ilk yaptığı iş Türkiye’deki tüm engellilerin problemlerini tespit etmek ve dertlerine çözüm üretmek için 571 sayılı Bakanlar Kurulu kararnamesiyle Başbakanlığa bağlı ‘’Özürlüler İdaresi Başkanlığı’’ kurmak olmuştur. Yine 572 sayılı kararname ile çeşitli bakanlık ve belediyelerde Engellilerin istihdamını, 573 sayılı kararname ile de Engellilerin Rehabilitasyonunu sağlamak olmuştur. Dünya Özürlüler Gününe Türkiye olarak katılım ilk defa talep edilmiştir. Ayrıca Özürlü insanımız için 1 milyar dolar ayrıldı ki bu para ile de Rehabilitasyon Merkezleri inşaatları başlatılmıştır.

Belediyeyi kazandığımız da,  engellilerin sosyal hayatın her aşamasında aktif rol almalarını sağlayacak alt yapı imkânlarının geliştirilmesi ve Engelli sporcuları teşvik için gerekli desteklemeleri yapacağız. Ayrıca Engelli vatandaşlarımızın her türlü sorunlarıyla ilgilenecek belediye bünyesinde ‘’Engelliler Takip Birimi’’ oluşturacağız.’’ 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.