Belediye Başkanı Hadi Uyar'ın Kurban Bayramı Kutlama Mesajı.

Belediye Başkanı Hadi Uyar'ın Kurban Bayramı Kutlama Mesajı.

Belediye Başkanı Hadi Uyar'ın Kurban Bayramı Kutlama Mesajı.

A+A-

 

Bayramlar, kardeşlik ve dostluk bağlarını canlı tutan, insanların birbirine yakınlaşmasını ve insanların mutlu olmasını sağlayan çok özel günlerimizdir. Ulusumuz için böylesine anlamlı günlerden olan dini bayramlarımız, bir yandan umutları canlandırıp, dargınlıkları ve kırgınlıkları unuttururken, bir yandan da huzur, barış ve güven ortamının sürekliliğine katkıda bulunmaktadır.

Bayramlar yardımlaşma demektir. İhtiyaç sahibi olan insanlarımıza, komşularımıza, çocuk ve yaşlılarımıza yardım eli uzatmak demektir. Toplumumuzda manevi mutluluğun, insani değerlerimizin en üst seviyede yaşandığı bayramlarımızda paylaşımın en güzel örnekleri yaşamamız ve yaşatmamız insan olmamızın getirdiği en büyük sorumluluktur.

Değerli Hemşerilerim,

Ulusumuzun maneviyatında ayrı bir yer tutan Kurban Bayramımızı bu yıl yaşanan terör olayları ve kaybettiğimiz şehitlerimizin acısıyla hüzünlü bir şekilde yaşayacağız. Özellikle son aylarda yaşanan terör olaylarında kaybettiğimiz vatan evlatlarımızın acısını hala yüreğimizde hissediyoruz. Her gün gelen şehit haberleri tüm ulusumuzu derinden yaralıyor. Bunun dışında ülkemizin içine girdiği yeni bir seçim süreci, ekonomideki çalkalanmalar toplumsal olarak birlik ve beraberliğimizin daha da yoğun bir şekilde yaşamamız gereken süreçler olarak karşımıza çıkıyor.

Ülke olarak böylesine zorlu bir süreçte Kurban Bayramımızın yaratacağı huzur ve barış ortamının değerini çok iyi bir şekilde anlayıp, kıymetini bilmek; sevgi, saygı ve dostluk bağlarının güçlenmesi amacıyla en iyi biçimde değerlendirilmek gerektiğine inanıyorum.

Bu düşüncelerim ışığında; ayrımcılığın ve şiddetin yaşanmadığı, insanlığın geleceğini tehdit eden sorunların çözüldüğü, barışın egemen olduğu bir dünya dileklerimle Kurban Bayramımızın ülkemize, barış, esenlik ve mutluluk getirmesini diliyor, Yurttaşlarımızın birlik ve beraberlik içinde huzurlu bir Bayram geçirmenizi diliyorum. Kurban Bayramınız kutlu olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.