Başkani Şahin, M. Akif Ersoy’un vefatının 79. yılı nedeni ile bir açıklama yaptı.

Başkani Şahin, M. Akif Ersoy’un vefatının 79. yılı nedeni ile bir açıklama yaptı.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 79. yılı nedeni ile bir açıklama yaptı.

A+A-

27 Aralık’ın Akif’in vefatının yıldönümü olduğunu ifade eden Şahin, “Bir milletin yeniden dirilişini mısra mısra İstiklal Marşı’nda anlatan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u büyük bir saygıyla anıyorum.” dedi

 

Başkan Şahin açıklamasını şöyle sürdürdü:

 

“Akif, milletimizin gönlünde çok büyük bir iz bırakmıştır. Vatanperver, sağlam bir iman ve şuurlu kalp ile bizlere zor zamanlarda nasıl dik durulur, zalimlerle nasıl mücadele edilir, nasıl fedakârlık gösterilir, yaşadığı zorlu ve mücadeleli hayatıyla büyük şahsiyet Mehmet Akif Ersoy bizlere öğretmektedir.

 

İstiklal Marşı’nın yanında, Çanakkale Şehitlerine isimli şiiri ve birçok eseri büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un bizlere eşsiz armağanlarındandır ve milletimizin gönlünde ayrı bir yeri vardır.

 

Mehmet Akif, bıraktığı eserlerle asla unutulmayacak, bizlerin ruhunu beslemeye devam edecektir. Eserleriyle ve belde belde gezerek verdiği vaazlarıyla milletimizin özgürlük mücadelesine müthiş katkılar sunmuştur.

 

Milli mücadelede önemli görevler üstlenen vatan şairi ve büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 79. Yılında şükranla ve özlemle yâd ediyorum” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.