Başkan’dan miniklere Kandil

Başkan’dan miniklere Kandil

Samsun’un Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İsmetpaşa İlkokulunu ziyaret ederek küçük öğrencilere Sele Sepet Top Kandil Şenlikleri’ni anlatarak kandil hediye etti.

A+A-

Bafra’da çok eski bir geçmişi olduğu belirtilen ve sadece ilçede yapılan Sele Sepet Top Kandil Şenlikleri’nin aslına uygun bir şekilde kutlanması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye Kültür Müdürlüğü ortak bir çalışmada bulundu.

Sele Sepet Top Kandili etkinlik akşamı 20.30’da Gençlik Merkezi’nde toplanılıp Atatürk Bulvarında Fener Alayı ile yürüyüş yapılacağını ve Fener Alayının 15 Temmuz Demokrasi Meydanına ulaşmasının ardından saat 21.30’da çocuklar için hazırlanan eğlence programının başlayacağını hatırlatan Başkan Şahin çocuklara Sele Sepet hakkında bilgiler verdi.

Öğrencilere kendi çocukluk dönemlerinin kutlamalarını anlatan Başkan Şahin, öğrenci ve öğretmenlere konunun üzerine hassasiyetle eğilmelerini istedi. Bafra Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri tarafından ilçedeki bütün okulların ziyaret edilerek bilgi sahibi yapıldığını ifade eden Başkan Şahin, bu geleneği yaşatmak için ailelerin de üzerine görev düştüğünü belirtti.

Başkan Şahin İsmetpaşa Ortaokulunu ziyaretinde öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Bafra’da her sene Ramazan ayının 14’ünü 15’ine bağlayan gece Sele sepet Top Kandili kutlamaları yapılır ve bu kutlamalar yüzyıllar öncesinden beri yapılmaktadır. Son dönemlerde tarzında değişiklik yaşanan kutlamaları yaptığımız çalışmalarla her yıl daha da iyisini yaparak aslına döndürmeye çalışıyoruz. Bu konuda her hemşerimize görev düşüyor. Çocuklarımız o akşam iftar sonrası maniler söyleyerek ellerinde fenerlerle komşularını ziyarete gidecekler. Büyüklerinin ellerinden öperek hayırlı ramazan dileklerinde bulunacaklar. Halkımız da hazırlıklarını daha önceden yaparak sabırsızlıkla çocukların gelmesini bekleyecekler. Kimileri şeker, kimileri değişik hediyeler kimileri ise para vererek onları sevindirecek. İşte bu şekilde ilçeye bir neşe bir canlılık gelir ve büyük bir coşku yaşanır. Bu yıl da bize has geleneğimizi güzel bir şekilde kutlayıp gelecek nesillere emanet etmek istiyoruz. Bunu sağlamak için okullarda çocuklarımıza Sele Sepet Top Kandil Şenliğinden bahsederek bilgi sahibi olmalarını sağladık. Bütün okullarımızda çocuklarımıza geleneğimize ait bilgi veren 5000 adet kitapçık ve fener dağıttık.” dedi.

sele-sepet_okul-ziyareti-(2).jpgsele-sepet_okul-ziyareti-(3).jpgsele-sepet_okul-ziyareti-(4).jpgsele-sepet_okul-ziyareti-(5).jpgsele-sepet_okul-ziyareti-(6).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.