Başkan Zihni Şahin'den Öğretmenler Günü Mesajı

Başkan Zihni Şahin'den Öğretmenler Günü Mesajı

Başkan Zihni Şahin'den Öğretmenler Günü Mesajı

A+A-

'ŞÜKRAN BORÇLUYUZ!..'

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Öğretmenlik kutsal bir görevdir. Bu ülkenin her bir bireyinin öğretmenlerimize şükran borcu vardır" dedi

-----------------------

 

Samsun'un 'Eğitimci' Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Zihni Şahin, öğretmenlik mesleğinin 'kutsal bir görev' olduğu vurgusunu yaptığı mesajında, "Bu ülkenin her bir bireyinin öğretmenlerimize şükran borcu vardır" ifadelerini kullandı.

 

CEFAKÂR, FEDAKAR, ÖZVERİLİ

Mesajına, Öğretmenler Günü'nün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 yılında ‘Başöğretmen’ sıfatını alması vesilesiyle her yıl kutlandığını hatırlatarak başlayan Zihni Şahin, ayrıca şu ifadelere yer verdi:

 

"Cefakâr, fedakar, özverili gayretleriyle öğretmenlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünlere gelmesinde üstlendikleri görevlerini başarıyla yapmışlar, yapmaya devam etmektedirler. Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirebilmek, topluma, insanlığa, ülkemize hayırlı evlat olmalarını sağlamak için yüklendikleri ağır görevi gece gündüz demeden sürdürüyorlar. İşte bu nedenledir ki, her birimizin, ülkenin her bir bireyinin öğretmenlere karşı şükran borcu vardır.

 

YEGÂNE VE EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ

Bu anlamlı günde öğretmenlerimize olan saygımız ve sevgimizin sonsuz olduğunu bir kez daha yineliyorum. Tıpkı Başöğretmenimiz'in dediği gibi, öğretmenlerimiz gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız yegane ve en büyük gücümüzdür. Öğretmen olmanın onurunu taşıyan birini olarak, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vefat etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olanlara sağlıklı ve mutlu hayatlar diliyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.