BAŞKAN ZİHNİ ŞAHİN: “HEPİMİZ ENGELLİ OLMAYA ADAYIZ”

BAŞKAN ZİHNİ ŞAHİN: “HEPİMİZ ENGELLİ OLMAYA ADAYIZ”

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ münasebetiyle mesaj yayımladı.

A+A-

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, engelli vatandaşların yaşam kalitesini yükselterek, bu yönde sağlıklı çalışmalar yapıp, kalıcı çözümler üretip bu konuya katkı sunmak, toplumun görevi olduğunu vurguladı. 

 

    Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin mesajında,”Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nın genel kurulu tarafından sakat hakları bildirgesinin kabul edilişinin yıl dönümü olan 3 Aralık günü dünyada ve ülkemizde özürlüler gününü olarak kabul edilmiştir. Yapılan araştırmalara göre  dünya nüfusunda 500 milyon engelli yaşıyor. Türkiye’mizde ise nüfusun yüzde 12.29'u yani 8.5 Milyon kişi engelli. Erkeklerde bu oran 11.10, kadınlarda ise yüzde 13.45’dir. Bu oranlar gerçekten çok ciddi oranlar olup toplumsal, toplumumuzu ve hepimizi ilgilendiren bir konudur. Sorunların ve beklentilerin tümün toplumsal sağduyu ve kararlılıkla aşılacağı gerçeğinden hareket edilirse, karşılıklı hoşgörü ve yardımlaşma ön planda tutulursa çözüme kavuşulacağına inanıyorum. Engelli vatandaşlarımızın, sosyal devletin gereği ilkesince sağlık, eğitim ve istihdam gibi temel haklardan tam ve eksiksiz yararlanabilmeleri gerekir. Engelli olmak sadece bir sağlık sorunu olarak değerlendirilmemeli, bu konunun aynı zamanda hukuki, sosyal ve ekonomik boyutları da göz ardı edilmemelidir. Engelli vatandaşlarımızın sorunları toplumun bütün kesimlerince dikkate alınmalı ve herkes toplumun birer ferdi olarak bu konunun çözümü noktasında üzerine düşenleri yapmalıdır. Onları insanca yaşatacak ortamları hazırlamak, üretici olarak topluma kazandırmak, toplumların en önemli sorumluluklarındandır. Ülkemizde son dönemlerde engelli vatandaşlarımızın yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve haklarının geliştirilmesi için önemli mesafeler alındı. Çalışamayacak durumda olan engellilerimize bağlanan aylık oranları ciddi oranda arttırıldı. Engelli vatandaşlarımızın eğitim ihtiyaçlarının, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanabilmeleri sağlandı. Kamu ve özel sektörde engelli kardeşlerimizin istihdam edilmeleri gerçekleştirildi. Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atılarak ‘Özürlü Memur Seçme Sınavı yapıldı.  Bütün bunlarla beraber Engelli vatandaşlarımıza tanınan haklar bir bağış, bir iyilik değil, onların insan olmalarından kaynaklanan doğal haklarıdır” dedi.

    Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, toplum algısını değiştirmenin önemli olduğunu, empati yaparak, engellilerin sorunlarına daha kolay çözüm bulabileceklerini söyledi. 

    Şahin,” Yapılan tüm çalışmalarda amaç; engelli kardeşlerimizin toplumun her kademesinde engellerini aşmalarına yardımcı olmak ve böylelikle onları topluma kazandırmaktır. Bu çok özel ve anlamlı hafta dolayısıyla, toplumun her kesimini engelli kardeşlerimiz için daha fazla sorumluluğa ve hassasiyete davet ediyorum. Tüm engelli vatandaşlarımızın sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat sürmelerini diliyorum. Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Alınan mesafelerin daha da ilerleyeceğini inanıyorum. Bafra Belediyesi olarak daha önce ifade ettiğim, Engelliler yaşam merkezini ( Sosyal, kültürel, sportif etkinliklerin yapılacağı) inşallah hayata geçireceğiz. Bu duygular içinde selam ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

                                                                               NAMIK AZGIN  

20131203aw000371_02.20131203125149.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.