Başkan Yılmaz: "Çağşur köyünü cazibe merkezi haline de getirebiliriz"

Başkan Yılmaz: "Çağşur köyünü cazibe merkezi haline de getirebiliriz"

Bafra Kızılırmak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi aynı zamanda Bafra Kahveciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz Emekli Eğitimci yazar Hasan Yiğit'in kaleme aldığı 372 Çağşur Katliamı’nın anlatıldığı kitabı okuduktan sonra duygularını belirtti.

A+A-

Başkan Yılmaz  ifadelerinde,‘’ Bafralı Emekli Eğitimci yazar Hasan Yiğit hocamızın yazmış olduğu ve şahsım adına imzaladığı bu 372 isimli kitap olayın boyutunu çok farklı yerlere getirdi. Kendisine buradan çok teşekkür ediyorum. 

Ayrıca Fatma Çavuş, İstiklal Marşı , Kayıp Çocuk isimli kitaplarda bir hayli duygusal konulara hakim. Kalemine , yüreğine sağlık Hasan Yiğit hocam diyorum.

Bafra geneli konuştuğumuz da ise Bafra’nın tarihini ve doğal güzelliklerini kullanarak Çağşur Köyü'nü cazibe merkezi haline de getirebiliriz. Fakat bu kitapta 372 insanımızın katledilmesi, Rum çetelerinin yapmış olduğu insanlık dışı olaylar zaman içerisinde biraz unutulmuş gibi. Hasan Yiğit hocam tekrar gündeme getirerek bu anıları da tekrar canlandırmış oldu. Yapılacak olan çalışmalarda bir Sivil Toplum Örgütü olarak bizlere düşen her platformda yer almak isteriz." dedi.

img-20201214-134702.jpgimg-20201214-134733-burst001-cover.jpg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.