Başkan Uyar engelli vatandaşlar ve aileleriyle yemekte buluştu

Başkan Uyar engelli vatandaşlar ve aileleriyle yemekte buluştu

Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftasında engeli vatandaşlarımıza ve ailelerine özel yemek programı düzenledi.

A+A-

Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar  10-16  Mayıs  Dünya Engelliler Haftasında  engeli vatandaşlarımıza ve ailelerine özel yemek programı düzenledi.200  kişinin katıldığı yemekte Başkan Uyar, engelli  vatandaşlarımızla  ve aileleri ile yakından ilgilendi.

Alaçam Çok Amaçlı Salonunda  gerçekleşen yemek programına Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, İlçe Emniyet Müdürü Kenan Bıyık, Belediye Meclis Üyeleri, Engeliler Dernek Başkanı Vahide Topal, Bafra Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı İsmail Tabak ,Alaçam Din Görevlileri Derneği Üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, engelliler  vatandaşlarımız ve aileleri katıldı.

BAŞKAN UYAR’DAN  ENGELLİ VATADAŞLARA ÖZEL İLGİ

Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, ilk olarak engelli birey ve ailelerinin oturduğu masaları tek tek ziyaret ederek, onlarla sohbet etti.

ONLAR BİZİM ÖZEL MİSAFİRLERMİZ

Yemekte konuşan Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar  ; "Engelli kelimesini kullanmak istemiyorum. Onlar bizim çok özel misafirlerimiz. Onlar bize Allah'ın emanetleridir. Tüm özel misafirlerimizin anne babalarını tebrik ediyorum. Allah'ın emanetlerini en güzel şekilde başlarının üzerinde taşıyorlar. Onlar her türlü takdirin üzerindedir. Büyük bir sınav büyük bir imtihan. Bu imtihanı geçenlere ne mutlu kutluyorum onları. "Önümüzdeki süreçte engelli vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin sorunlarının azalması için üzerimize düşeni yapacağız. Bugünkü yemek, toplumda farkındalık yaratmaya katkı koyma çabaları dahilinde değerlendirebilir. Bu farkındalığı artırma ve dezavantajlı insanlarımızın hayata tutunmaları noktasında destek verebilme ve onların hayatlarını kolaylaştırma yolunda sorumluluğumuzu yerine getirme arzusundayız. Engelli dostlarımız yaşamımızın önemli bir kısmını oluşturuyor. Ancak sadece aileleri bunun farkında. Çocuklarımız, gençlerimiz toplum içerisine çıkamadığı ve çeşitli engelleri aşamadığı için maalesef toplum bu bilinci tam anlamıyla yaşayamıyor, bilmiyor. Görevimiz engelli vatandaşlarımıza her konuda sahip çıkmaktır. Engelli vatandaşlarımıza saygı göstermek, sevgi göstermek birinci görevimiz. Ailelerimize çocuklarımıza her türlü  maddi manevi katkı sağlayacağız. Yaşamlarının her geçen gün biraz daha kolaylaşmasını istiyoruz. Yaşadığımız süre içerisinde hepimiz birer engeli adayıyız. Her zaman sizlerin yanınızdayız. Sizlerin ağır yükünüzü hafifletmek için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Alaçam Engelliler Derneği Başkanı Vahide Topal Belediye Başkanı Hadi Uyar’a   Engelli vatandaşlara verdiği  maddi manevi desteklerden dolayı teşekkür etti.

4-208.jpg5-133.jpg6-074.jpg

 
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.