Başkan Süslü Engelliler Günü’nü kutladı

Başkan Süslü Engelliler Günü’nü kutladı

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle yaptığı açıklamada,

A+A-

 “İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte engelli kişilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür” dedi

 

İNSANİ GÖREVLERİMİZ ARASINDADIR

Başkan Ömer Süslü yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil ailelerinin, çevrenin, toplumun kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Bu anlamda, engelli vatandaşlarımıza acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Bu nedenle engelliye hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmelidir. Şartlar ne olursa olsun engellilere sağlık imkanları, eğitimin kolayca sağlanması, topluma kazandırılması insani görevlerimiz arasındadır.

 

GÜNDEME UYGUN OLMALI

Nasıl ki insan yaşadıkça sorunları da zamana ek olarak artıyorsa, aynı sorunlar engelli vatandaşlarımız içinde geçerli olacağından, çağdaş yaşam neyi gerektiriyorsa yasa ve düzenlemelerde ona göre gündeme uygun olmalı. Engellilerin herkes gibi 365 günü yaşadığı gerçeğinin görmezden gelinerek sadece 1 gün için gündeme getirilmemesi dileğiyle, tüm engelli arkadaşlarımızın ve yavrularımızın3 Aralık Dünya Engeliler Günü’nü kutluyorum”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.