BAŞKAN ŞAHİN:ÇİRKİN GÖRÜTÜLERİ VE ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ ENGELLEDİK

BAŞKAN ŞAHİN:ÇİRKİN GÖRÜTÜLERİ VE ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ ENGELLEDİK

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in

A+A-

 4,5 yılda yaptığı ve hayata geçirdiği 32 proje ve hizmetlerin başında gelen ve  Bafra’yı asfaltlamada dışa bağımlılık ve araç kiralamadan kurtaran yatırımlardan biride Asfalt şantiyesi ve plenti, asfaltlama makineleri ile kilitli parke taşı ve bordür üretim tesislerinin kurulması oldu.

Şehir merkezi içinde kalan, ekonomik ömrünü tamamlamış, Çevre Bakanlığı tarafından çalıştırılması yasaklanan, çevreye ve insanlara zarar veren eski asfalt şantiyesinin yerine, şehir dışında kurulan yeni asfalt şantiyesi ve plenti tesisleri konusunda Başkan şahin şunları söyledi: “ Göreve geldiğimizde önümüzde Doğal gaz şehir hatları dağıtımı ihalesi vardı. Bu nedenle çok yoğun bir asfaltlama ve kaldırım çalışması yapmak doğru olmayacaktı. Biz önce doğal gaz ihalesinin yapılması için gayretli olduk. Sonra da bu çalışmalar sırasında bozulacak olan yol ve kaldırımlarımızı daha çabuk düzeltmek, asfalt ve kaldırım çalışmaları yapmak için saatte 80 ton kapasiteli, son teknoloji ve çevre dostu Asfalt Şantiyesi ve plenti tesislerini kurduk. Geçmiş dönemlerde bir yaz döneminde yapılmış olan asfaltlama çalışmalarında araç kiralamaya verilen paranın biraz üzerinde bir parayla Asfalt bakım ve onarım aracı, 3 adet silindir, asfalt serme makinesi aldık. Kendi makinelerimizin de sahibi olduk. Eski asfalt şantiyesi çalıştığında öğrencilerimize, çevreye, öğretmen, veli,  çok sayıda mahallemizin sakinlerine ve ilçemize zarar veriyordu.  Bu görüntüyü çok şükür ortadan kaldırdık. Asfaltlamada dışa bağımlılığa son verdik. Tam teşekküllü asfaltlama tesis ve araçlarına sahip olduk.

Ayrıca kaldırım taşları için tek firma ihaleye giriyordu. Asfaltlamadan sonra kaldırım konusunda da dışa bağımlılığa son vermek ve maliyetleri düşürmek için kilitli parke taşı ve bordür tesisleri kurduk. Bu imkânlar ve zamanında yatırım yapmamız ile iki yıldır çok yoğun asfaltlama ve kaldırım çalışmaları yapıyoruz. Bu yıl Bafra Tarihinin en büyük asfaltlama çalışmasını yapmak bize nasip oldu. 4,5 yılda 130.000 metrekare satih kaplama asfalt, 100.000 ton sıcak asfalt ve 70.000 metrekare kaldırım yapma mutluluğunu yaşadık. “ Dedi.

asfalt-serme-makinesi-ve-silindir.jpgasfalt-tamir-ve-bakim-araci.jpgasfaltlama-calismasi.jpgeski-asfalt-1.jpgkaldirim-calismalari.jpgkilitli-parke-tasi-ve-bordur-uretim-tesisleri.jpgsilindir.jpguretilen-parke-taslari.jpgyeni-asfalt-santiyesi-ve-plenti.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.