BAŞKAN ŞAHİN: TARIM TEKNOPARKINA BİZ TALİBİZ

BAŞKAN ŞAHİN: TARIM TEKNOPARKINA BİZ TALİBİZ

Bafra’nın onur konuğu olduğu Samsun 2017 3.Tarım Fuarında Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in konuşması gündeme damgasını vurdu.

A+A-

Bafrahaber Başkan Şahin Bafra tarımı hakkında kapsamlı açıklamaları ve bilgilerin sonunda”  Devlet ve siyaset erkânının bulunduğu bu ortamda kurulacak olan Tarım Tekno parkına Bafra olarak biz talibiz” dedi.

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: “Samsunumuz, Bafra ve Çarşamba ovaları ile toplamda 17 ilçesiyle ülkemizin en çok tarımsal ekili alanına sahip illeri arasındadır. Samsunumuz, İklim özellikleri, zengin ürün çeşitliliği ve kirlenmemiş temiz toprakları ile hem ilimizin güvenli gıda ihtiyacını karşılanmakta, hem de ülkemiz insanlarına daha kaliteli ve temiz gıda sağlamaktayız. Bafra, Kızılırmak nehrinin vücuda getirdiği geniş deltanın alüvyonları üzerine kurulu bulunan Samsunumuzun ve ülkemizin önemli bir tarım merkezidir. Bafra Bereketli toprakları, Alın terini toprakla buluşturan insanlarıyla ülkemizin tarımına ve ekonomisine hizmet etmektedir. Bafra’mız: 175.000 hektarlık bir yüz ölçüme sahiptir. İlçemizde: 67.768 hektar Tarım Arazisi 55.623 Hektar Orman ve Fundalık 9.200 hektar Çayır ve Mera 4.390 hektar göller ve 8.700 hektar Kültüre elverişli olmayan arazi bulunmaktadır. İlçemizde: Kızılırmak Nehri üzerinde kurulu bulunan Altınkaya Barajı ve Hidro elektrik santrali, Derbent Sulama barajı ve Hidro elektrik santrali olmak üzere iki barajımız tarım arazilerimize yönelik sulama kanallarımız bulunmaktadır.” Dedi.

 

Bafra Belediye Başkanı açıklamalarında ise ilçemizin tarım ve hayvancılık üretimleriyle ilgili bilgiler verdi. Başkan Şahin: “ Bafra’mızda, 225.000 Ton Kışlık Sebze 300.000 Ton Yazlık sebze500.000 Ton Tarla Bitkileri Olmak üzere Bir milyon tondan fazla tarımsal üretim Üretimi yapılmaktadır.  İlçemizde;50.000’nin üzerinde büyükbaş hayvan,25.000’den fazla Küçükbaş hayvan,150.000’ne yakın kanatlı hayvan,13.000 arı kovanı Varlığı bulunmaktadır. Başta et ve süt olmak üzere 50.000 tondan fazla ise hayvansal üretim yapılmaktadır. Yumurta, tereyağı ve başta meşhur Bafra manda yoğurdu olmak üzere yoğurt üretimlerimiz bulunmaktadır. Bafra Tarıma dayalı sanayi alanında da her geçen gelişmektedir. İlçemizde bu anlamda 40’dan fazla tesis ve fabrika vardır .” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin konuşmasında Samsun’da kurulması planlanan tarım Tekno Parkının Bafra’da kurulmasını talep ederek şunları söyledi:  Bafra olarak: Devlet ve siyaset erkânı,  Sivil toplum kuruluşları,  Akademisyenleri Samsunumuzun tüm idarecileri ve Basınımız önünde bir talebimizi ve arzumuzu burada ifade etmek istiyorum. Çünkü bunun en güzel yerlerinden biriside bu anlamlı ve önemli gündür.  Samsunumuz Teknoloji Parkına kavuşurken Tarım Tekno parkı konusunda da çalışmaları başlatmıştır. Bafra’mız Nüfusu, Yüzölçümü büyüklüğü Tarıma dayalı arazi büyüklüğü Arazi yapısı Üretim çeşitliliği Alın terini toprakla buluşturan üreticileri Barajları Sulama kanalları Oda ve dernekleri İle Tarım tekno parkını hak etmektedir. Bafra Belediye Başkanı olarak Bafra Tarım tekno parkına her türlü katkıyı yapmaya hazırız. Bafra Ziraat odası, borsası, Ticaret ve Sanayi odası ve tüm potansiyeller ile gerekli katkıyı yapacağına inancım tamdır.  Biz şöyle diyorduk “ Biz, Bafra olarak büyük bir aileyiz” Biz artık şöylede diyoruz: Samsun’da Bir Bafra var, Bafra Samsun ve Türkiye için var.

bafra-(2).jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.