BAŞKAN ŞAHİN KARABURÇ MAHALLESİ'NDE TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

BAŞKAN ŞAHİN KARABURÇ MAHALLESİ'NDE TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

Aşcı ailesinin baba ocağı Karaburç Mahallesi'nde yaptıracakları cami için temel atma töreni yapıldı.

A+A-

Temel atma töreninde bir konuşma yapan ASTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Samsun Dernekler Konfederasyonu Genel Başkanı H. Kaya Aşcı çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, "Ben ve ailemiz Bafra ve Samsun aşığı bir aileyiz. İşimiz İstanbul’da olduğu halde sık sık Bafra’ya geliyorum. İstanbul’da da zaten konumum gereği Bafralılar ile beraberim. Doğduğum topraklarda bir şeyler yapmak çok mutluluk verici bir olay. Aile olarak bunun mutluluğu yaşıyoruz. Hayırda yarışmak için çalışıyoruz. Çalışmalar gece ve gündüz devam ediyor. 4.000 m2 alan üzerine inşa edilecek olan çalışmada 320 m2’si cami için ayrıldı. 1000 kişi aynı anda namaz kılabilecek. Caminin yanı sıra erkek-kadın kuran kursu, imam lojmanı, gasilhane, morg ve şadırvan da yapılacak. Yatırımlarımız gün geçtikçe artacaktır.

Merhum babamız adına bir ilki gerçekleştirerek Bafra Şevket Aşcı Turizm Fakültesi'ni yaparak ve bağışlayarak Bafra ve bölgemize olan borcumuzun bir kısmını eğitime katkı olarak ödedik. Bizim bu girişimimizin peşinden inşallah başkaları da devam eder ve bu fakülte üniversitenin ayak sesleri olur. 5 sene önce vermiş olduğumuz söz üzerine Bafra ve bölgesine bir fakülte kazandırdık. Bizler Aşcı ailesi olarak şimdi de baba ocağımız Karaburç Mahallesi'ne biraz daha ilgi veriyoruz. Aşcı ailesi olarak doğduğumuz mahalleye cami, minare, kız-erkek Kur'an kursu ve imam lojmanı yaptırıyoruz.’’ dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, ’’Bafra ve Bölgesi için hayırda yarışan Aşcı ailesi adına ASTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Samsun Dernekler Konfederasyonu Genel Başkanı H. Kaya Aşcı’ya ve değerli aile üyelerine Bafralılar olarak teşekkür ederiz. Allah niyetlerini kabul etsin.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmadan sonra ise Bafra Müftüsü İsmail Çiçek’in duasının ardından tekbirler getirilerek kurban kesildi.

 

Peşinden de Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ASTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Samsun Dernekler Konfederasyonu Genel Başkanı H. Kaya Aşcı, Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, Bafra Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Şükrü Derebey, Saysiad ve İstanbul Bafraspor Başkan yardımcısı Zülfük Şahin, İşadamı Helim Kurt, Karaburç mahallesi muhtarı Bülent Aşcı’nın butona basması ile camiinin ilk temel harcı atıldı.

Temel atılışına ayrıca Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Şube Müdürü Yakup Tulum, Bafra Müftülüğü Şube Müdürü Şafak Çatal, ile vatandaşlar katıldı.

baskan-sahin-karaburc-mahallesinde-temel-atma-torenine-katildi.jpgbaskan-sahin-karaburc-mahallesinde-temel-atma-torenine-katildi-001.jpgbaskan-sahin-karaburc-mahallesinde-temel-atma-torenine-katildi-002.jpgbaskan-sahin-karaburc-mahallesinde-temel-atma-torenine-katildi-003.jpgbaskan-sahin-karaburc-mahallesinde-temel-atma-torenine-katildi-004.jpgbaskan-sahin-karaburc-mahallesinde-temel-atma-torenine-katildi-005.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.