BAŞKAN ŞAHİN: GAZİLERİMİZİ ŞÜKRANLA ANIYORUM

BAŞKAN ŞAHİN: GAZİLERİMİZİ ŞÜKRANLA ANIYORUM

Gaziler günü dolayısıyla Bafra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda tören düzenlenerek çelenk bırakıldı. Tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

A+A-

 Gaziler günü dolayısıyla Muharip  Gaziler Derneği Başkanı Rahmi Şahin konuşma yaptı.Törene, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, Bafra Jandarma Komutanı Binbaşı İlhan Güngör,  Bafra Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, Bafra AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Gaziler Derneği Başkanı Rahmi Şahin ve üyeleri, sivil toplum kuruluşların temsilcileri ve kurum müdürleri katıldı.

 

Bafra Belediye Başkanı 19 Mayıs Gaziler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Tarih boyunca ülkemizin bütünlüğüne, bağımsızlığımıza ve millet olarak birlikte yaşama irademize kast eden düşmanlar karşılarında her zaman ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışı ile dimdik duran sağlam bir milli iradeyi ve kahraman milletimizi bulmuşlardır. Bugün her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklar üzerinde bağımsız ve hür olarak yaşamamızı bu iradeye borçlu olduğumuzu unutmamalıyız” ifadelerini kullandı.

Bafra Belediye Başkanı yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi: “Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921'de Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazi' unvanının verildiği günün yıl dönümünü 'Gaziler Günü' olarak kutlamaktayız. Türk milletinin her ferdi vatanı, milleti, bayrağı, ezanı ve bağımsızlığı için tarihin her devrinde canını feda ederek şehit olmuş veya Kahramanca mücadeleleri ile gazi olmuştur. Bu bizim milletimizin yüksek vasfıdır. Vatan sevgisinin en anlamlı göstergesidir. Aziz milletimiz 15 Temmuz hain darbe girişiminde de bir kez daha vatanımızın bağımsızlığı için gerekirse gözünü kırpmadan canını vereceğini, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için her türlü hain girişime karşı tek yumruk olacağını bir kere daha göstermiştir.  Bu duygu ve düşüncelerle gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Gününü kutluyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, yaşanan menfur terör saldırıları ve hain darbe girişiminde hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize ve değerli ailelerine minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

gaziler-gunu-(1).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.