BAŞKAN ŞAHİN: CUMHURBAŞKANLIĞI KÖŞKÜNDE BAFRAMIZI TEMSİL ETTİK.

BAŞKAN ŞAHİN: CUMHURBAŞKANLIĞI KÖŞKÜNDE BAFRAMIZI TEMSİL ETTİK.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün daveti üzerine Gambiya Cumhurbaşkanının köşkte ağırlaması ve onuruna verilen yemeğe katıldı.

A+A-

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Diyanet İşleri Başkanlığımız Afrika, Balkanlar ve Türk Cumhuriyetlerdeki bazı şehirleri, ülkemizin bazı şehirleri ile kardeş ilan ederek, karşılıklı olarak birtakım dini, sosyal ve kültürel alanda yardımlarda bulunmak suretiyle, ihtiyaç sahibi insanlarla, yardım edebilecek insanlar arasında bir yardım köprüsü oluşturmak, Müslümanların yardımlaşma ve dayanışma hasletlerini yaşatmak amaçlanmıştı. Bu bağlamda Gambiya’nın Banjul kenti ile Bafra ilçesi Kardeş Şehir yapılmıştır. Bafra Kaymakamlığı, Bafra Belediyesi, Bafra İlçe Müftülüğü ve Kamu Kurumları, Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte bu anlamlı proje ve kardeş şehir uygulamasını titizlikle yürüttük. Bu kapsamda hep birlikte ve Bafralı kadirşinas hemşehrilerimizin katkısıyla 10.000 adet kuran-ı kerim yollanması, orada Bafra FM ismiyle bir radyo kurularak Bafra’nın adının duyurulması, gıda yardımı yapılması gibi dini, milli ve insani yardımlar dayanışmalar yapıldı. Kardeşlik köprüleri oluşturuldu.

Gambiya Cumhurbaşkanı Yahya Jammeh, Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün davetlisi olarak ülkemize geldi.. Cumhurbaşkanımız onurlarına 11 Şubat Salı günü bir yemek verdi. Gambiya ile olan ilişkilerimize katkı ve kardeş şehir uygulaması nedeniyle Bafra Belediye Başkanı olarak Cumhurbaşkanımız tarafından Çankaya köşkünde ki bu yemeğe davet edildik. Bu davetten Baframız adına büyük mutluluk duydum. Bu daveti iki cumhurbaşkanımız tarafından tüm Bafralılara yapılmış bir davet olarak gördüm. Bu davet Baframız insanının hayırseverliğinin, milli ve manevi değerlere bağlılılığının tescilidir. Kardeş şehir uygulaması kapsamında yapılan tüm çalışmalar Baframızın birlik ve beraberliğinin eseridir. Başta İlçe Kaymakamımız Sayın Ali Katırcı, İlçe Müftümüz Sayın Bürhan Keleş, sivil toplum kuruluşlarımız ve Bafralı hemşehrilerimiz olmak üzere çok güzel bir çalışma yürütüldü. Bafra Belediye Başkanı olarak orada ilçemize yaşayan 143.000 insanımız ile yurt içi ve dışında yaşayan tüm Bafralılarımızı ve milletimizi temsil etmiş olduk. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül Bey’e şahsım ve Bafralılar adına saygılarımla teşekkürlerimi arz ediyorum.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.