BAŞKAN ŞAHİN BÜYÜKŞEHİR İÇİN ANKARA’DA

BAŞKAN ŞAHİN BÜYÜKŞEHİR İÇİN ANKARA’DA

Pazar günü Samsun’da yapılan temayül yoklamasının akabinde bugün Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Ankara’ya davet edildi.

A+A-

 AK Parti Samsun İl Başkanlığı, Yusuf Ziya Yılmaz'ın milletvekili aday adaylığı dolayısıyla istifa etmesi nedeniyle boşalan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için temayül yoklaması yaptı.

Yusuf Ziya Yılmaz'ın 24 Haziran'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi için partisine yaptığı aday adaylığı başvurusu dolayısıyla görevinden istifa etmesi nedeniyle boşalan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti İl Başkanlığı temayül (eğilim) yoklaması düzenledi.

"Samsun'da yeni büyükşehir belediye başkanlığımızı belirlemek üzere bir seçim takvimi var. Listemizde 68 büyükşehir belediye meclis üyemiz var. Her bir arkadaşımız kendi iradesiyle kendisine göre en uygun büyükşehir adayımız kimse onu tercih edecek."

Geldi, yoklamadan çıkacak sonucun genel merkez tarafından değerlendirileceğini dile getirerek, "Muhtemelen 4 isim garanti ama 5 isim de olabilir. Genel merkeze davet edeceğiz. Orada da genel başkan vekilimiz ile görüşülecek, daha sonra da Cumhurbaşkanımız ile görüştürülüp Cumhurbaşkanımız kararını ortaya koyacaktır." dedi.

Yapılan Temayül yoklaması sonrası Başkan Şahin genel merkez tarafından Ankara’ya davet edildi. Bu gelişme sonrası yapılan değerlendirme neticesinde Büyükşehir Belediyesi başkanlığına Zihni Şahin’in geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.