BAŞKAN ŞAHİN: BALON GEZİSİ TEST UÇUŞU BAŞARI İLE TAMAMLANDI

BAŞKAN ŞAHİN: BALON GEZİSİ TEST UÇUŞU BAŞARI İLE TAMAMLANDI

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Bafra’da ki turizm çeşitliliğini artırmak, turizmin ekonomik girdilerini Bafra’ya getirmek ve Bafra’nın daha fazla tanıtımını yapmak için çalıştıklarını söyledi.

A+A-

Başkan Şahin Bafra turizmi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamasında Bafra’nın turizm çeşitliliğini artırma adına çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Şahin şunları söyledi:

“Bafra’mızda turizm çeşitliliğini artırmak noktasında çalışmalar yapıyoruz. Bu amaçla Balon gezileri ve Yamaç Paraşütü alanlarında oldukça mesafe aldık. Bafra’mız, bölgemizin ve ülkemizin gündemine bu olumlu yönüyle girmiştir. Ayrıca bu iki alanda alt yapı ve tesisleşme çalışmaları da devam ediyor. Balon gezileri ve yamaç paraşütünden ilçemizin tanıtımı dışında ekonomik olarak girdi de elde etmek istiyoruz. Turizmde ki hedeflerimizden biri de ekonomik canlılık kazanmaktır. Balon gezileri için her türlü yasal izinler alındı ve test uçuşu yapıldı. 21 Eylül 2015 Pazartesi günü ise geziler başlıyor. Balon gezileri ile ilgili gerekli duyuru ve tanıtımlar yapılmaktadır. Balon gezileri ve Yamaç paraşütü ile güzel adımlar attık.“

Başkan Şahin yamaç paraşütü konusunda ise bilgiler vererek açıklamalarına şöyle devam etti: “Yamaç Paraşütü konusunda ise Kapıkaya muhtarımıza, Bafra Hava Sporları Kulübümüze, Türkiye’nin pek çok yerinden katılan paraşütçülerimize teşekkür ediyorum. Bizim Bafra için ortaya koyduğumuz 5 ana hedefimizden biri turizmdir. Bu alanda çalışmalar yapıyoruz. Samsun bir bütündür. Her ilçemizin turizm değerlerinin ortaya konulması Samsunumuza ait demektir. Samsun Büyükşehir Belediyesi idarecilerinden çok değerli Sefer Arlı Bey bizzat burada bulunarak yetkililerle beraber tespitlerde bulundular. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz her zaman Bafra’mızın yanındadır. Burada da gerekenleri yapacağına inanıyorum. Ayrıca buraya su getirme sözü veren iş adamımız Kerim Kerimoğlu’na, Büyükşehir Belediyesi Proje Daire Başkanı, Ar-Ge Şube Müdürü ve hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Bu bölge Türkiye’nin en güzel yerlerinden biridir. Doğal güzelliklerin her noktası burada yer alıyor. Burayı yamaç paraşütü alanında Türkiye’nin en önemli turizm bölgesi haline getirmek için çalışacağız. Bu potansiyel burada bulunmaktadır. Gelen tüm paraşütçüler uçuş bölgesi ve manzarayı harika buldular.”

Başkan Şahin Balon gezileri hakkında yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: “Tüm yasal çalışmalar tamamlandı. Test uçuşu başarı ile yapıldı. Hava şartlarına göre 30 gün boyunca balon gezileri yapılacak. İsteyen vatandaşlarımız bu gezilere katılabilecek. Bafra’nın turizm potansiyellerini harekete geçirmek, ilçemizin tanıtımını yapmak ve turizmden ilçe olarak gelir elde etmek istiyoruz. Şu anda emekleme dönemindeyiz. Başta konaklama ve tanıtım olmak üzere önemli eksikliklerimiz var. Turizm, zamana dayalı bir çalışma gerektiriyor. Bunu başlatmış olduk. İlçemiz ilk defa yamaç paraşütü ve balon gezileri ile tanıştı. Bu çeşitliliği artıracak değerlere sahibiz.”

bafradan-balon-gezisi2.jpgbafradan-balon-gezisi.jpgbafradan-balon-gezisi-001.jpgbafradan-balon-gezisi-002.jpgbafradan-balon-gezisi-003.jpgbafradan-balon-gezisi-004.jpgbafradan-balon-gezisi-005.jpgbafradan-balon-gezisi-006.jpgbafradan-balon-gezisi-007.jpgbafradan-balon-gezisi-008.jpgbafradan-balon-gezisi-008.jpgbafradan-balon-gezisi-009.jpgbafradan-balon-gezisi-010.jpgbafradan-balon-gezisi-011.jpgbafradan-balon-gezisi-012.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.