BAŞKAN ŞAHİN; ATAKUM EĞİTİMİN ÜSSÜ OLACAK

BAŞKAN ŞAHİN; ATAKUM EĞİTİMİN ÜSSÜ OLACAK

Cumhur İttifakı Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, "Kuracağımız teknoloji, bilgi erişim, yetenek, üstün çocuklar, okul öncesi eğitim merkezleri ve dijital kütüphaneler ile Atakum'u eğitimin üssü haline getireceğiz" dedi.

A+A-

Samsun'da, Cumhur İttifakı'nın AK Parti'den Atakum Belediye Başkan Adayı Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, eğitim kurumlarını ziyaretlerini sürdürüyor. Başkan Şahin, belediye başkanı seçilmesi halinde ilçeyi 'Eğitim Üssü'ne çevirecek proje ve yatırımlara sahip olduklarını açıkladı.

Başkan Zihni Şahin, beraberinde AK Parti Atakum İlçe Başkanı Haluk Köksoy, MHP İlçe Başkanı Ahmet Hatinoğlu ile birlikte Final Okulları ile Uğur Okulları'ni ziyaret etti. Final Okulları Genel Müdürü Cengiz Karaca ve öğretmenlerle bir süre görüşen Zihni Şahin, ardından Uğur Okulları'na geçti. Zihni Şahin ve beraberindekiler burada Uğur Okulları Kurucusu Necati Tanrıkulu, Genel Müdür Davut Numanoğlu ve İlkadım Kampüsü Müdürü Seyit Ahmet Sulubey ile bir araya geldi.

BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİ

Kendisi de bir eğitimci olan Zihni Şahin, meslektaşlarıyla yaptığı görüşmelerde, 31 Mart sonrası Atakum'u 'eğitim üssü'ne çevirecek projelerini anlattı. Meslektaşlarına, Eğitim ve Teknoloji Merkezi'nden bahseden Zihni Şahin, "Bu merkez çocuklarımızın ve gençlerimizin bilim ve teknolojiye ilgisini çekmek, bilimsel konuları kolay anlaşılır ve eğlenceli bir şekilde sunmak amacıyla oluşturulacak. Burada deney düzenekleri ve özel tasarım galerilerinin yanı sıra eğitim salonları, kimya ve fizik atölyeleri, simülasyon cihazları ve Bilim Kafe yer alacak. Merkezde çocuklarımız bilimsel kamplara, atölye çalışmalarına, bilimsel şovlara katılacak" dedi.

BİLGİ ERİŞİM MERKEZİ VE DİJİTAL KÜTÜPHANE

Başta gençler ve üniversite öğrencileri olmak üzere Atakumlular’ın bilgiye erişimini kolaylaştırmak adına dijital kütüphaneler kuracaklarını açıklayan Zihni Şahin, "Bu kütüphanelerde Atakumlular geniş bir dijital kaynak havuzu, yüksek hızlı wifi ve konforlu çalışma alanlarına erişim sağlayacaklardır. Çocuklar ve gençler için yeni nesil dijital yetkinliklerin kazandırılmasına yönelik yazılım, robotik ve mekatronik alanlarında eğitim ve etkinlikler ile teknoloji girişimcilerin geliştirilmesine yönelik eğitim programlarının düzenlendiği Teknoloji ve Yetenek Geliştirme Merkezi de önemli eğitim yatırımlarımızdan birisi olacak" diye konuştu.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE ÇOCUK BAKIM ÜNİTELERİ

Üstün potansiyelli ve özel yetenekli çocuklar için eğitim hizmet binaları kuracaklarını, mevçutların fiziki şartlarının geliştirileceğini de söyleyen Başkan Şahin, "Atakum’da şehrin muhtelif noktalarında kuracağımız Okul Öncesi Eğitim ve Çocuk Bakım Üniteleri ile çalışan ya da çalışmayan ebeveynlerimizin çocukları kaliteli, uygun, sağlıklı, nezih ortamlarda uzman çocuk gelişimcilerinin nezaretinde hizmet alacak" dedi.

ÜCRETSİZ ETÜT HİZMETLERİ

Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanabilmesi için alanında uzman eğitimcilerin eşliğinde öğrencilerie 'ücretsiz etüt hizmeti' verileceğini de müjdeleyen Zihni Şahin, "Bu sayede hem öğrencilerimizin eğitim hayatlarında daha başarılı olabilmelerine hem de öğretmenlerimiz için yeni istihdam alanlarının oluşmasına imkan sağlanacak" diye konuştu.

 

Başkan Şahin ayrıca, çeşitli tarihi olay veya mekanların 'artırılmış gerçeklik' teknolojisi ile deneyimleyebileceği Artırılmış Gerçeklik (VR) Merkezi ile özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu bölgelerde 'Çamaşır ve Ütü Merkezi' kuracaklarını, ilçe genelindeki tüm okul ve ibadethanelerin bakım onarım ve temizlik gibi ihtiyaçlarının karşılanacağını sözlerine ekledi.

baskan-sahin;-atakum-egitimin-ussu-olacak-1.jpg baskan-sahin;-atakum-egitimin-ussu-olacak.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.