BAŞKAN ŞAHİN: ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KATILIMCI DEMOKRASİYİ GÜÇLENDİRİYOR

BAŞKAN ŞAHİN: ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KATILIMCI DEMOKRASİYİ GÜÇLENDİRİYOR

Anayasa Değişikliğinin TBMM’de kabulü ve referandumda milletin oyuna sunulacak olması nedeni ile çeşitli kampanyalar da başladı.

A+A-

Son günlerde başlatılan “ Anayasa değişikliği için Evet diyorum sende var mısın” şeklinde başlayan ve hızla yayılan kampanya da Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın “Ben varım Zihni Başkanım sende var mısın”  şeklinde ki paylaşımına Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’den cevap geldi. Başkan Şahin “Sayın Hasan Togar başkanım, çağrınızı aldım. Anayasa değişikliği için ben de varım, "Evet" diyorum. Ülkemizin istiklali, milletimizin istikbali, mazlumların gür sesi olmak için Hadi Uyar başkanım siz de var mısınız? Diye sordu.

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin konu hakkında şu açıklamayı yaptı: “Anayasa değişikliği ile ilgili güzel çalışmalar başladı. Bu kapsamda Tekkeköy Belediye Başkanımız Hasan Togar “Daha güçlü bir Türkiye için Zihni Başkanım var mısınız?” diye sordu. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Daha güçlü bir Türkiye, Ülkemizin istiklali, milletimizin istikbali ve mazlumların gür sesi olmaya devam etmek için anayasa değişikliklerine evet diyoruz. Bu kampanyanın konsepti gereği Alaçam Belediye Başkanımız Hadi Uyar’a “Mazlumların gür sesi olmaya devam etmek için sizde var mısınız” şeklinde sorduk. Togar başkanım, Uyar Başkanım ve tüm başkanlarımız, teşkilatlarımız, milletvekillerimizle gece gündüz demeden sahada çalışacağız. Milletimizin sağduyusuna inanıyoruz. Milletimizin büyük desteği ile “Evet” çıkacaktır. Anayasa değişikliklerinin 18 maddesini de inceledim. Bu maddeler ile ülkemizde hükümet sistemi değişikliği sağlanıyor. Bu sistem değişikliği ile siyasi istikrar sağlamlaştırılıyor. Koalisyon dönemleri bitiyor. Daha hızlı karar alma imkânı getiriliyor. Yürütmede ki çift başlılık ortadan kalkıyor. % 20’ler ile hükümet olma yerine en az % 50 oy ile hükümet kurma ortaya çıkıyor. Bu daha geniş ve kucaklayıcı bir orandır. Hükümet olmak milletimizin % 50 desteğini mecburi hale getiriyor. Bu katılımcı demokrasi bakımından çok önemlidir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.