BAŞKAN ŞAHİN ALTINKAYA A. LİSESİ’NDE GÖÇMEN SERGİSİNİ GEZDİ

BAŞKAN ŞAHİN ALTINKAYA A. LİSESİ’NDE GÖÇMEN SERGİSİNİ GEZDİ

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi’nde Göçmen eşyaları ve fotoğraf Sergisini Gezdi.

A+A-

Altınkaya Anadolu Lisesi Müdürü Dursun Özcan tarafından karşılanan Başkan Şahin, okul öğretmen ve öğrencileri tarafından açılan Bulgar Göçmeninin Sandığından Çıkanlar Sergisini ve Bafra’nın Tarihi Eski Evleri Fotoğraf Sergisini gezdi. Okulun 11. Sınıf öğrencilerinden kendisi de bir göçmen ailenin çocuğu olan Rahime Yılmaz, aile büyüklerinin kullandığı ve bugüne kadar iyi bir şekilde muhafaza edilen eşyaların sergilendiği alanı gezdirerek bilgi verdi.

İki ayrı serginin açıldığı okulda yetkililer; bu faaliyeti öğrencilere daha iyi bir tarih bilinci ve şuuru verebilmek, medeniyetimizi gelecek kuşaklara aktaracak kültür mirasımızı gençlere daha yakından anlatabilmek, H. Yangın Ertekin’in arşivinden faydalanılarak hazırlanan Bafra Kültürü’nün tanıkları olan tarihi evlerin fotoğraflarının da sergilenerek, ilçenin yerel tarihine yönelik farkındalık oluşturmak ve ilgi uyandırmak amacıyla bu projeyi gerçekleştirdiklerini ifade ettiler.

 

Başkan Şahin, ilgiyle gezdiği sergiden ayrılırken öğrenci Rahime Yılmaz ve ailesini, eşyaları günümüze kadar özenle korumaları kültür miraslarının sergilenerek daha iyi anlatılmasına olanak sağlamaları nedeni ile tebrik etti. Bu organizasyona destek vererek kültürümüze sağladıkları katkılar nedeni ile okul idarecilerine ve öğretmenlerine de özellikle teşekkür eden Başkan Şahin, daha sonra okul müdürü Dursun Özcan’ı odasında ziyaret etti. Ziyaret esnasında okulun 11-C2 sınıfı öğrencileri Rahime Yılmaz ve Zeliha Yıldız, Başkan Zihni Şahin ile göçmenler ve mübadiller hakkında röportaj yaptılar.

Belediye Başkanı Zihni Şahin, okul müdürü Özcan ile birlikte öğretmenleri de ziyaret ederek bir müddet sohbet etti.

Okul Müdürü Dursun Özcan, Başkan Zihni Şahin’e ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

aal-sergi-ziyareti-(1).jpgaal-sergi-ziyareti-(2).jpgaal-sergi-ziyareti-(3).jpgaal-sergi-ziyareti-(5).jpgaal-sergi-ziyareti-(6).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.