BAŞKAN ÖZEL 2. ULUSLARARASI SIFIR ATIK ZİRVESİNDE

BAŞKAN ÖZEL 2. ULUSLARARASI SIFIR ATIK ZİRVESİNDE

Belediye Başkanımız Nurhan Yapıcı Özel, "Yarınları Kurtarmaya Bugünden Başla" temasıyla gerçekleştirilen 2. Uluslararası Sıfır Atık Zirvesi'ne katıldı.

A+A-

Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında organize edilen 2. Uluslararası Sıfır Atık Zirvesi’nde, çevre ve sürdürülebilirlik konusunda uluslararası alanda uzman isimlerden sivil toplum kuruluşlarına, kamu kurumlarından çalışmalarıyla topluma örnek özel sektör temsilcilerine tüm paydaşlar aynı platformda buluştu.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen 'Yarınları Kurtarmaya Bugünden Başla' temasıyla, yaşadığı dünyaya karşı sorumluluk hisseden her yaş ve her kesimi kapsayan zirvede 'Küresel Sorunlara Kentsel Çözümler: Şehirlerde Sıfır Atık', 'Yerel Yönetimlerde Atık Yönetimi ve Finansmanı', 'Döngüsel Ekonomide Sürdürülebilir Atık Yönetimi ve Kaynak Verimliliği' konulu oturumlarla Sıfır Atık Projesi ile ilgili Türkiye’den ve dünyadan birçok konuşmacı tecrübe ve birikimlerini paylaştı.

2. Uluslararası Sıfır Atık Zirvesi'nde önemli isimlerin çevre ve sürdürülebilirliğe ilişkin söyleşilerini dinleyen Belediye Başkanımız Nurhan Yapıcı Özel, konuşmalardan sonra AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekilimiz Sayın Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Meclis 1. Başkanvekili Sayın Nihat Soğuk ve AK Parti Samsun İl Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Hilmi Eker ile birlikte "Yarınları Kurtarmaya Bugünden Başla" temasıyla gerçekleştirilen zirvede, stantları ve Sıfır Atık Sergisi'ni incelediler.

BAŞKAN METİN

Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında "Yarınları Kurtarmaya Bugünden Başla" temasıyla gerçekleştirilen 2. Uluslararası Sıfır Atık Zirvesi'ne katılım sağlayarak, Sıfır Atık Projesi’nde pilot ilçe seçilen Ladik’imiz için Türkiye’den ve dünyadan birçok konuşmacının tecrübe ve birikimlerini dinledik. Sayın Vekilimiz Çiğdem Karaaslan ile birlikte stantları ve Sıfır Atık Sergisi'ni inceleme fırsatımızda oldu. Geri dönüşümle birlikte atıklardan özel olarak tasarlanan ürünler gerçekten göz kamaştırıyor. Sıfır Atık Projesi, sadece tasarruf sağlamakla kalmayıp, sanatı ve sanatçıyı da ortaya çıkarıyor.

2-uluslararasi-sifir-atik-zirvesi-1-kasim-19-10.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.