Başkan Özbalcı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Başkan Özbalcı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bayan personellerin bu özel gününü kutlayarak, bir mesajı yayınladı.

A+A-

Başkan Özbalcı mesajında; “Kadınlar sevgi, fedakârlık, hoşgörü ve duyarlılığın simgesidir. Huzurlu, sağlıklı ve çağdaş bir toplumun mimarları olan kadınlar, hayatımızın her aşamasında yanımızda olan ve aile kurumunun temel yapı taşını oluşturan, analık görevini layıkıyla yerine getiren ve bu kutsal görevden asla taviz vermeyen özel insanlardır.

Hayatımızın her evresinde büyük bir öneme sahip olan kadınlar; toplumların büyümesi ve gelişmesi adına gelecek nesillerin yetişmesinde ve ahlaklı toplumların oluşmasında büyük bir rol sahibidir. Unutmamak gerekir ki; Eğer kadın mutluysa; ailede mutludur. Aile mutluysa; toplum mutludur. Toplum mutluysa; ülke de huzurludur.

”Yüce dinimiz ve medeniyetimiz her zaman kadına özel bir önem vermiş ve kadınlarımızın hak ve hukuklarının çiğnenmemesi hususunun altını önemle çizmiştir. Bu konuda Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV), "Cennet, anaların ayakları altındadır. Kadınların haklarına riayet ediniz, onlar size Allah’ın emanetidir.” diyerek kadına verilen değeri aşikâr gözler önüne sermiştir. Dolayısıyla kadınları korumak, kollamak ve onların daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak bizlerin görevidir. Dinimizin ve medeniyetimizin kadına böylesine değer vermiş olması, kadının ne kadar değerli olduğunu göstermektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle kadına şiddetin son bulduğu, yaratılanın yaratandan ötürü birbirini sevdiği, adalet ilkesinin kadın erkek ayrımı olmaksızın uygulandığı bir Türkiye dileğiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart dünya kadınları gününü kutlar, sağlık, huzur ve mutluluk dolu günler dilerim." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.