Başkan Nair; "Birliğinize üye olarak sahip çıkın"

Başkan Nair; "Birliğinize üye olarak sahip çıkın"

Samsun'un Bafra İlçesin de Samsun-Bafra Kızılırmak Sol Sahil Sulama Birliği dönem başı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

A+A-

Toplantıya Samsun DSİ 7. Bölge İşletme ve Bakım Mühendisi Veli Kebapçı, Bafra Ovası Sulama Proje Müdürü Berati Özkan, Bafra Proje Müdürlüğü İşletme Bakım ve Makine ikmal Baş Mühendisi Önder Çırak, Bafra İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun ve Meclis üyeleri katıldı.

Çoğunluğun sağlanmasının ardından oluşturulan divanla birlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşının seslendirilmesine müteakip yeni araç alımlarının da yer aldığı gündemdeki maddeler görüşülerek oylamaya sunuldu.

Bafra Kızılırmak Sol sahil Sulama Birliği Başkanı Kemal Nair, Teşekkür ederek başladığı konuşmasında bu yıl sulama sezonunda 91 bin dönüm araziye suyu ulaştırmak adına tüm personel ile gece gündüz çalışarak, her zaman olduğu gibi kimseyi mağdur etmemeye özen gösterdiklerini söyledi.
Başkan Nair, " Birliğe üye olmayan üreticilerin suyu, üye olanlara göre daha yüksek fiyat ödeyecekler. Birliğe üye olarak sahip çıkın bu birlik sizin birliğiniz olduğunu unutmayın. Üye olarak suyu düşük fiyata tüketirken, birliğinize de sahip çıkmış olursunuz" dedi.

Kemal Nair, sorunsuz bir sulama sezonu geçirdiklerini dile getiren Başkan Nair, " Üreticilerimizin birliğe olan su borçlarını en kısa zamanda ödeme yapmaları konusunda hassasiyet göstereceklerine inancım tamdır. Daha dün bir kazma bir kürekle kurduğumuz sulama birliğimiz bu gün ise DSİ 7. Bölge Müdürlüğümüzün ve Müstahsilimizin destekleri ile her geçen gün güçlenerek hizmet vermeye devam ediyoruz" diye konuştu. Üye olun çağrısını yineleyen Kemal Nair, su borcu olanların borçlarını ödemelerini, aksi takdirde kanunlar çerçevesinde alacakların tahsili yoluna gidileceği uyarısının yanı sıra, üreticilerin gecikmeden beyanname vermelerini de sözlerine ekledi.

Kızılırmak Sulama birliği üye sayısının yüzde 65 olduğuna dikkat çeken Başkan Nair, " bu rakamın yüzde 65 den yüzde 90 lara çıkması gerekiyor. biz işlediği yerin büyüklüğüne bakmaksızın tapulu veya noterden 5 yıllık bir sözleşmeyle hatta ÇKS dosyasındaki tapularına göre de üyelik işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Bu iş için gece gündüz çalışmamıza rağmen üye sayımız toplam Bin 356 olmuş. Mükellef sayımız ise iki bin 50, yani su kullanıcımız var. Yazık değil mi, üye olmadığı için üye olana göre daha pahalıya kullanıyorlar. Bana göre çok yazık" diye konuştu.

Toplantı dilek ve temenni konuşmalarıyla son buldu.

kemal-nair-birliginize-sahip-cikin-dedi-2.jpgkemal-nair-birliginize-sahip-cikin-dedi-3.jpgkemal-nair-birliginize-sahip-cikin-dedi1.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.